Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

CA.1.107 kopfoto
Centraal-Azië
De kerk in Azië
Geloofsgroei van gemeenteleden
Omzien naar je naaste
10:27 - Medische Hulp

Medische hulp voor kwetsbaren

Doelbedrag

€ 11.800

Waarom is dit project nodig?

In Centraal-Azië hebben kwetsbare mensen in de samenleving vaak geen toegang tot goede gezondheidszorg, terwijl zij allerlei gezondheidsproblemen hebben. Het medische werk geeft ook mogelijkheden om mensen over het Evangelie te vertellen.

CA.1.107

Wat houdt het project in?

Een groep christelijke artsen gaat een aantal keer per jaar als medisch team naar plaatsen waar geen (betaalbare) medische zorg beschikbaar is. Ze werken waar mogelijk samen met lokale artsen en ook met lokale kerken. Meestal blijft het medisch team een aantal dagen, zodat ze zoveel mogelijk patiënten kunnen helpen. De artsen hebben verschillende specialismen en bieden gratis medisch onderzoek en behandelingen. Daarnaast geven ze trainingen en voorlichting over gezondheid en het voorkomen van ziektes. In bepaalde gevallen geven ze ook financiële steun voor medische behandelingen.

Impact

Verhaal van een patiënt

‘Voor de eerste keer in mijn leven ben ik zulke bijzondere dokters tegengekomen. Ze luisterden aandachtig naar mij en onderzochten me grondig. Van tevoren werd mij in het ziekenhuis verteld dat ik leverproblemen had, waarvoor ze mij dure medicijnen verkochten. Toen ik door deze dokters werd nagekeken vertelden ze mij dat ik geen leverproblemen had, maar maagproblemen. Ik kreeg gratis medicijnen en voel me nu veel beter. Ik heb gehoord dat deze dokters christenen zijn. Waren er maar meer dokters zoals zij! Ik denk dat christenen goede mensen zijn.’

Partner:

Projectcode: CA.1.107 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk