Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

CO.1.105 - grote foto-2
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen

Opvang voor kinderen
in kansarme wijken in Bogota

Doelbedrag

€ 23.500

Waarom is dit project nodig?

Zo’n drie miljoen Colombianen sloegen de afgelopen jaren op de vlucht. Weg van de moorden, ontvoeringen, afpersing en seksueel geweld. Weg van de guerrillastrijd. Noodgedwongen hun heil zoekend in sloppenwijken aan de rand van de hoofdstad, Bogota. Gelukkig is er sinds 2016 vrede, maar het leven is de sloppenwijken ziet er nog altijd niet erg rooskleurig uit. Duizenden kinderen groeien op in grote armoede of leven zelfs op straat.

CO.1.105 foto bij tekst

Wat houdt het project in?

In twee achterstandswijken in de hoofdstad Bogotá heeft de kerk opvang geregeld voor kinderen die opgroeien in armoede en slechte sociale omstandigheden. De kinderen genieten van de verschillende activiteiten zoals sport, spel en muziek. Ook is er dagelijks een maaltijd voor hen. Maar misschien wel net zo belangrijk: ze komen op een plek waar ze liefde en aandacht krijgen en waar ze zichzelf mogen zijn. Een plek waar ze het Evangelie horen en waar Gods liefde wordt gedeeld. Zonder de opvang door de kerk zouden kinderen op straat terecht komen en lopen zij groot risico om in de criminaliteit te belanden.

Impact

Het verhaal van ... Ingrid

Ingrid is dagelijks in de keuken te vinden om de maaltijden voor de meer dan 60 kinderen en leiding te bereiden. Ingrid is een aantal jaren geleden vanwege het geweld van het platteland naar Bogotá verhuisd. Voor haar is het werk in de keuken erg belangrijk. Door de inkomsten kunnen zij en haar gezin hun huis beetje bij beetje afbouwen. Zo hebben ze nu een betonnen vloer wat ervoor zorgt dat tijdens regenval het water niet meer omhoogkomt door de grond. ‘Restjes die overblijven in de keuken mag ik meenemen naar huis zodat ik ’s avonds niet nog een keer hoef te koken en ik meer vrije tijd heb.’

Haar kinderen nemen ook deel ook aan het naschoolse opvang van de kerk, daar is ze heel dankbaar voor. Zij merkt dat de kinderen minder ruzie maken en meer discipline hebben, maar ook de resultaten op school zijn verbeterd. Haar kinderen horen nu bij de besten van de klas!

Partner: Iglesia Presbiteriana de Colombia Sinodo Reformada (IPCSR)

Projectcode: CO.1.105 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Costarica CR.1 (5)verkle
Costa Rica
De kerk in Latijns-Amerika

Ouderen van de straat krijgen een thuis

3. ABRIL (3) GG.1.108 en PE.1.116 peru verkl
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Groene kerk in Peru

P1030999
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Somos Díaconos - diaconale training en projecten

CO.1.102
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Theologisch onderwijs FUSBC

CO. 1.101 IMG_7535
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Beurzen voor theologiestudenten

CO.1.100
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Toerustingsprogramma 'Teología Vivencial'

PE.1.120 Peru DSC_0345
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Theologisch onderwijs in het Andesgebergte

PE.1.115 Peru DSC_0487
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Diaconaat en leiderschap

PE.1.114 Peru DSC_0405
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Nieuwe gemeentes in Peru