Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Costarica CR.1 (5)verkle
Costa Rica
De kerk in Latijns-Amerika
Omzien naar je naaste
10:27 - Voedselhulp

Ouderen van de straat krijgen een thuis

Doelbedrag

€ 10.000

Waarom is dit project nodig?

In Costa Rica leven veel mensen op straat. Dit kan komen doordat ze gevlucht zijn uit andere landen, door armoede of drugs- en drankproblemen. Tussen deze straatbewoners zijn ook ouderen. Mensen die al jaren in de maatschappij niet meetellen. Fundación Genesis wil deze ouderen in hun laatste jaren een echt thuis geven. Een plek waar ze in rust oud kunnen worden en waar voor ze gezorgd wordt.

Costarica CR.1 (7) verkl

Wat houdt het project in?

Costa Rica is een land met een prachtige natuur maar ook schrijnende armoede. Er zijn veel mensen die op straat wonen, zoals vluchtelingen en mensen met complexe problemen zoals drugsverslaving en schulden. Fundación Genesis voert diverse projecten uit, waaronder ondersteuning voor ouderen, kinderen, vrouwen en tieners in kwetsbare situaties.

De relatie tussen GZB en Fundación Genesis: GZB heeft in de afgelopen jaren verschillende projecten van Fundación Genesis ondersteund, en zendelingen hebben bijgedragen aan deze organisatie. Vanaf dit jaar wil de GZB de relatie verdiepen en bijdragen aan een project voor ouderen die op straat leven.

Het Project voor ouderen: HAM (Hogar de Ancianos Mayor) heeft GZB om financiële steun gevraagd omdat ze de kosten niet volledig kunnen dragen. Het project biedt ouderen die op straat leven een plek om tot rust te komen en basisbehoeften te voorzien, zoals voedsel, onderdak en medische en mentale zorg. Recent zijn er een aantal ouderen komen wonen in het gebouw. Deze mooie plek, met uitzicht over de stad, biedt ouderen die een hard en moeilijk leven hebben gehad, een kans om tot rust te komen en in hun basisbehoeften te voorzien. Zoals een bord eten, een bed om in te slapen, en medische en mentale zorg. We mochten als GZB een bezoek brengen aan deze plek, en de liefdevolle zorg van de verzorgsters was bijzonder om te zien.

Impact van de steun: Door de financiële bijdrage van GZB kunnen meer ouderen geholpen worden en krijgen zij een kans op een beter leven. Dit wordt mogelijk gemaakt door de warme verzorging en ondersteuning van HAM.

Impact

"Ik ben van de straat gered."

'Een psycholoog vertelde mij over deze plek (Fundación Genesis). Ik was mijn identiteit kwijt, en voelde me nog minder dan een beest. Ik pakte zelfs het voedsel van de beesten af, die in de vuilnisbakken aan het zoeken waren. Nu woon ik hier al 7 jaar. En ik ben heel dankbaar voor uw hulp, want dankzij uw hulp kan ik hier wonen.'

(Martín)

costarica martin

Partner: Fundación Genesis

Projectcode: CR.1.100 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

3. ABRIL (3) GG.1.108 en PE.1.116 peru verkl
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Groene kerk in Peru

P1030999
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Somos Díaconos - diaconale training en projecten

CO.1.105 - grote foto-2
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Opvang voor kinderen
in kansarme wijken in Bogota

CO.1.102
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Theologisch onderwijs FUSBC

CO. 1.101 IMG_7535
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Beurzen voor theologiestudenten

CO.1.100
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Toerustingsprogramma 'Teología Vivencial'

PE.1.120 Peru DSC_0345
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Theologisch onderwijs in het Andesgebergte

PE.1.115 Peru DSC_0487
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Diaconaat en leiderschap

PE.1.114 Peru DSC_0405
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Nieuwe gemeentes in Peru