Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

LB.1.104 DSC_0220
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen

Hulp voor vluchtelingen en kwetsbare gezinnen

Doelbedrag

€ 94.100

Waarom is dit project nodig?

Bourj Hammoud is een arme buitenwijk van Beiroet. Het staat bekend als één van de meest dichtbevolkte plekken in het hele Midden-Oosten. Er wonen veel vluchtelingen; de wijk bestaat uit diverse nationaliteiten. Door de armoede en beperkte toegang tot water, elektriciteit en gezondheidzorg is het een wijk met veel uitdagingen. Midden in deze wijk is de diaconale tak van de Armeense Kerk een baken van hoop voor berooide en getraumatiseerde vluchtelingen die hulp nodig hebben.

LB.1.104

Wat houdt het project in?

Kwetsbare gezinnen en jongeren in Bourj Hammoud worden geholpen door middel van huisbezoeken, begeleiding, het uitdelen van noodhulp en andere sociale diensten. Door de crisis in Libanon is het aantal mensen dat aan de deur klopt met de vraag om hulp de afgelopen periode verdubbeld. Gezinnen worden geholpen met voedselpakketten, melk en luiers voor baby’s en ouderen, maar ook bij het betalen van schoolgeld of huur. Social workers richten zich bovendien specifiek op de extra behoeften van kinderen, zoals therapie en huiswerkbegeleiding.

Impact

Het verhaal van... Alaa

'Sinds we de oorlog in Syrië zijn ontvlucht, woon ik met mijn familie in Libanon. We hebben het niet makkelijk. Door onze financiële situatie lukt het ons niet om onze kinderen een stabiele basis te bieden. Mijn vrouw is met de kinderen terug geweest in Syrië op zoek naar een goedkoper leven, maar ik wil niet in het leger en kan daarom niet terug. Mijn vrouw redde het niet alleen en dus zijn we weer terug bij af. De huur en prijzen voor schoolgeld en voeding zijn hoog. We kloppen vaak aan bij de kerk. Ze hielpen ons aan een goedkoop appartement en soms helpen ze ons aan babyvoeding. Ook bidden ze met ons. Soms voel ik me wanhopig, maar door het steuntje in de rug krijg ik weer hoop. God heeft ons nog niet in de steek gelaten.'

Documentaire RDactie 2022

De Kinderen van Libanon

2022_R_Ddocu_Header_Website_LIBANON_4289bb97ec
Collectematerialen Project 10:27 | 5 mei 2024

Kerkbladbericht | Hulp aan vluchtelingen - Libanon

Collectefolder | Hulp aan vluchtelingen - Libanon

PowerPoint | Hulp aan vluchtelingen - Libanon

Partner:

Projectcode: LB.1.104 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

LB.1.103 aleppo jlk nov 02 2018_194
Syrië
De kerk in het Midden-Oosten

Hulp voor Aleppo