Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

LB.1.100 IMG_3757
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen

Peuteropvang voor vluchtelinggezinnen

Doelbedrag

€ 21.900

Waarom is dit project nodig?

In Libanon gaan meer dan een half miljoen kinderen niet naar school. Vooral kinderen uit vluchtelingengezinnen lukt het niet om mee te komen in het Libanese onderwijssysteem. Ouders moeten overdag werken om in hun levensonderhoud te voorzien en kunnen zich geen goede opvang voor kleine kinderen veroorloven. Daarnaast wordt van veel kinderen ook verwacht dat ze het gezin helpen in het voorzien in het levensonderhoud. Dit leidt tot nog meer achterstand en gedragsproblemen.

LB.1.100 IMG_3673

Wat houdt het project in?

Een kleine groep christelijke vrouwen heeft zich het lot van deze kinderen aangetrokken. Zij runnen een peuteropvang: een veilige, schone en ondersteunende christelijke omgeving waar kleine kinderen kunnen opgroeien. Inmiddels komen er zo’n 70 kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Naast een gevarieerd programma waarin de kinderen zich spelenderwijs mogen ontwikkelen, wordt er volop Bijbel gelezen, gezongen en geknutseld. Engels is de voertaal, zodat deze kwetsbare kinderen later meer kans hebben om op een betere school terecht te komen. En natuurlijk krijgen de kinderen iedere dag een gezonde maaltijd. Ook is er aandacht voor de ouders, door middel van persoonlijke relaties en cursussen.

Impact

Vader Samir straalt van trots: ‘Luna gaat nu naar school en is de beste van haar klas! Ik ben maar een arme man en zal altijd arm blijven. Maar mijn dochter heeft de toekomst!’

Partner:

Projectcode: LB.1.100 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

LB.1.103 aleppo jlk nov 02 2018_194
Syrië
De kerk in het Midden-Oosten

Hulp voor Aleppo