Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië
Stichten van nieuwe gemeenten
Anderen bereiken met het Evangelie

Zendingsexpeditie Isaan

Doelbedrag

€ 30.000

Waarom is dit project nodig?

Miljoenen mensen in Isaan in noordoost Thailand, hebben het Evangelie nog nooit gehoord. Het merendeel is boeddhist. Er is maar een handjevol kerken in Isaan, Christenen moeten vaak ver lopen om een dienst of bijbelkring te bezoeken. De kerkjes die er zijn, zijn jong en volop in ontwikkeling. Ze willen graag leren en groeien maar weten niet altijd goed hoe.

Foto bij TH.1.101 Koravit (2)

Wat houdt het project in?

Samen met lokale Thai proberen GZB zendingswerkers om mensen of studenten te bereiken met het evangelie en waar mogelijk bijbelstudiegroepen te vormen. Vanuit het verlangen dat daaruit een gemeente kan ontstaan.

Ze bezoeken omliggende dorpen om mensen te vertellen over Jezus Christus. Waar een gemeente is ontstaan, coachen en trainen zendingswerkers hen om steeds zelfstandiger te worden. Gemeenten worden, waar mogelijk, ondergebracht in de landelijke kerk ACT. Verder stimuleren en steunen diaconale en missionaire ideeën van de kerkjes. Bijvoorbeeld als ze arme gezinnen willen helpen met basisbenodigdheden zoals schooluniform of een fiets.

Impact | Koravit Sumang - Isaan

Ik ben in 2020 tot geloof gekomen en gedoopt en ben nu actief lid van een kleine kerk in mijn dorp. Ik ga graag naar de bijbelstudie. En van mensen uit mijn kerk kreeg ik een fiets! Ze hadden gezien dat ik in de hete zon naar school moest lopen, dat hoeft nu niet meer.

Partner:

Projectcode: TH.1.101 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk