Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Elise Verschuure

Hoop voor daklozen

Sixto Hernandez
Te midden van Medellín in Colombia ligt ‘de straat van de zonde’. Een plek met vele daklozen en prostituees. Het lijkt een hopeloze omgeving, maar de kerk van ds. Sixto Hernandez biedt hoop met een douche, een maaltijd, maar bovenal met het uitzicht op Jezus Christus.

"Red jezelf van de straat naar het huis van de Vader."

Rescatarte
Sixto Hernandez is predikant van de Presbyteraanse kerk in Medellín, een stad in het noorden van Colombia met zo’n 2,5 miljoen inwoners. De verschillen daar zijn groot. Ds. Sixto Hernandez is enerzijds betrokken bij kerkplanting in middenklasse wijken, maar werkt via het diaconale programma Rescatarte ook onder mensen in de marge van de stad. Rescatarte betekent: ‘Red jezelf van de straat naar het huis van de Vader’. Sixto woont in de straat waar veel prostituees hun werk doen en de walmen van verdovende middelen zijn pastorie binnenwaaien. De kerk wil de daklozen ‘redden’ en hen leiden naar de voeten van Christus. Het is hun verlangen dat ‘de straat van de zonde’ een plek van Gods genade mag worden.

"Daklozen krijgen na een douche en maaltijd weer een glimlach op hun gezicht."

Daklozen
Sixto: “Om ons heen, in het centrum van Medellín zijn veel daklozen, er wonen zo’n 7.000 mensen op straat. Het is mooi als we als kerk hulp kunnen bieden. We bieden per dag 100 daklozen een douche en schone kleding aan. Ze krijgen zo weer een glimlach op hun gezicht. Hierna geven we hen een maaltijd waarbij we met hen het Evangelie van Jezus Christus delen. Onze gemeenschap is zeer betrokken om deze mensen. We geloven dat God ons in deze omgeving geplaatst heeft om hen te helpen.. En we mogen Christus als enige uitweg presenteren. We bidden voor hen, dat ze Jezus Christus mogen leren kennen”.

Kijk ook voor het uitgebreide verhaal van ds. Sixto Hernandez deze video:

Colombia
Ontmoet de Wereldkerk op 21 mei!Wat is er mooier dan samen met Gods wereldwijde kerk toe te leven naar Pinksteren? Ook dit jaar organiseert de GZB weer allerlei activiteiten, voor jong en oud. Doe je mee?

Verhalen

Yaser
De kerk in het Midden-Oosten

Vluchtelingen Yasser en Media verspreiden Jezus’ liefde

prison-g1934bca2a_1920
De kerk in Afrika

Van gevangene tot student theologie

Preekvoorbereiding PICAM

Een taal spreken die ons samenbindt

Sixto Hernandez online event

Terugblik online GZB-event

De winnend groep uit La Grand Combe
De kerk in Europa

Sporten met jongeren en praten over het geloof gaan hand in hand

MockupMaison_DD_E13

Ontdek onze gloednieuwe website

TFC Eemnes

Een steentje bijdragen

Bulgarije
De kerk in Europa

Samaritaanse Vrouwen delen het Evangelie

Jiwan Nepal
De kerk in Azië

Het Evangelie in de bergdorpen