Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Elise Verschuure

Hoop voor daklozen

Sixto Hernandez - portretfoto colombia
Te midden van Medellín in Colombia ligt ‘de straat van de zonde’. Een plek met vele daklozen en prostituees. Het lijkt een hopeloze omgeving, maar de kerk van ds. Sixto Hernandez biedt hoop met een douche, een maaltijd, maar bovenal met het uitzicht op Jezus Christus.

"Red jezelf van de straat naar het huis van de Vader."

Rescatarte
Sixto Hernandez is predikant van de Presbyteraanse kerk in Medellín, een stad in het noorden van Colombia met zo’n 2,5 miljoen inwoners. De verschillen daar zijn groot. Ds. Sixto Hernandez is enerzijds betrokken bij kerkplanting in middenklasse wijken, maar werkt via het diaconale programma Rescatarte ook onder mensen in de marge van de stad. Rescatarte betekent: ‘Red jezelf van de straat naar het huis van de Vader’. Sixto woont in de straat waar veel prostituees hun werk doen en de walmen van verdovende middelen zijn pastorie binnenwaaien. De kerk wil de daklozen ‘redden’ en hen leiden naar de voeten van Christus. Het is hun verlangen dat ‘de straat van de zonde’ een plek van Gods genade mag worden.

"Daklozen krijgen na een douche en maaltijd weer een glimlach op hun gezicht."

Daklozen
Sixto: “Om ons heen, in het centrum van Medellín zijn veel daklozen, er wonen zo’n 7.000 mensen op straat. Het is mooi als we als kerk hulp kunnen bieden. We bieden per dag 100 daklozen een douche en schone kleding aan. Ze krijgen zo weer een glimlach op hun gezicht. Hierna geven we hen een maaltijd waarbij we met hen het Evangelie van Jezus Christus delen. Onze gemeenschap is zeer betrokken om deze mensen. We geloven dat God ons in deze omgeving geplaatst heeft om hen te helpen.. En we mogen Christus als enige uitweg presenteren. We bidden voor hen, dat ze Jezus Christus mogen leren kennen”.

Kijk ook voor het uitgebreide verhaal van ds. Sixto Hernandez deze video:

Colombia
Word Zendingsmaatje!

Ben je geïnspireerd door de verhalen uit de wereldkerk en wil je graag betrokken zijn? Word dan Zendingsmaatje van één van onze zendingswerkers en ondersteun ons werk!

Verhalen

Elise Verschuure Deisse Fernández Leal portretfoto
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Koken voor de kinderen

Jerry Hernandez Colombia Elise Verschuure portretfoto
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Niet meer eenzaam

Katherine Colombia Elise Verschuure - portretfoto 1
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Dromen voor de toekomst

Elise Verschuure profielfoto
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Slechte mensen

_DSC5495 - kinderen als hoop voor de toekomst - portretfoto maria
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Kinderen als de hoop voor een betere toekomst