Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Albanië

Aad van der Maas

Portretfoto Aad van der Maas
Quote

"Veel Albanezen en Kosovaren emigreren vanwege armoede en werkloosheid. Voor de kleine kerkjes is het een aderlating als zoveel kerkleden vertrekken. Toch vertrouwen we dat God doorgaat met zijn kerk."

Wie ben je?

Mijn naam is Aad van der Maas. In 2017 zijn wij als gezin uitgezonden naar Albanië. Dineke, Chris en Jos woonden eerst ook in Tirana, maar vanwege de scholing zijn zij in de zomer van 2021 weer in Nederland gaan wonen. Ik woon nu afwisselend periodes in Albanië en Nederland. Ik ben theologisch docent en heb in de jaren ’90 al eerder in Albanië gewoond. Als gezin woonden we van 2004 tot 2010 in Noord-Ghana, waar ik jonge kerkleiders trainde.

Wat doe je?

De protestantse kerken in Albanië en Kosovo zijn nog erg jong en kwetsbaar. We hebben in de afgelopen jaren een programma ontwikkeld om deze kerken te ondersteunen met allerlei trainingen. Deze trainingen zijn zowel gericht op kerkleiders als ook op gemeenteleden. We hebben dit kerkenprogramma de naam 'Fokusi' gegeven. We begeleiden ongeveer twaalf kerken uit heel Albanië en Kosovo. Naast deze trainingen organiseren we ook praktische programma’s op diaconaal gebied en voor de jeugd. Verder geef ik les op een Bijbelschool in Tirana. Hier studeren ongeveer honderd studenten uit allerlei kerken. We hebben laagdrempelige lessen ontwikkeld die volledig online gevolgd kunnen worden. Er is veel enthousiasme voor deze cursussen. Ten slotte werk ik als GZB regiocoördinator voor Oost-Europa. Ik begeleid de zendingswerkers en heb contacten met kerken, organisaties en bijbelscholen in de betreffende landen.

Aad van der Maas sfeerfoto les

Wat drijft je?

Veel Albanese kerken zijn klein en kwetsbaar. Kerkleiders hebben behoefte aan bemoediging en training. In feite gaat het om “eerste-generatie” christenen, omdat de protestantse kerken na het communisme volledig opnieuw moesten starten. Ik vind het een voorrecht om hier te mogen zien hoe God aan het werk is. Ik wil graag leren van de Albanese en Kosovaarse christenen hoe zij omgaan met hun geloof in een omgeving waar de meerderheid geen christen is.

Aad van der Maas

Uitgezonden in 2017 door PKN Wijkgemeente De Rank, Waddinxveen.

Graag in contact komen? Mail mij

Meer weten over Albanië?
Steun mijn missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij mee?

Word mijn Zendingsmaatje
Laatste nieuwsbrieven Aad

Juni 2024

Maart 2024

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

De gedenksteen
Albanië
De kerk in Europa

De gedenksteen

Naamgenoot
Albanië
De kerk in Europa

Naamgenoot

Foto van oude website
Albanië
De kerk in Europa

God is goed!

lekkende badkuip - verhaal aad van der maas albanie
Albanië
De kerk in Europa

Een lekkende badkuip