Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Aad van der Maas

Een lekkende badkuip

Lekkende badkuip 2
“I am so happy”, zegt de 13-jarige jongen tegen mij. Aan het eind van de kerkdienst kwam hij stralend naar mij toe met zijn natte haren. “Wat mooi voor jou, maar we kunnen ook Albanees praten, hoor”, zei ik. “OK, nou, ik wil alleen maar zeggen dat ik er al jaren over nagedacht hebt. Ik wil bij Jezus horen en daarom wilde ik vandaag gedoopt worden”. Samen met zijn oom en tante en nog een andere man, was hij net gedoopt. In een grote badkuip die voorin de kerk staat. Eén voor één, kopje onder.

“We hopen maar dat de badkuip het volhoudt”

“We hopen maar dat de badkuip het volhoudt”, had de voorganger mij nog gezegd, toen ik de kerk was binnen gekomen. De ontvangst bestond uit een temperatuurmeting met een " thermometer-pistool", vanwege de corona-situatie. “Er zit een lek in de badkuip, dus we moeten de dienst niet te lang maken”, grapte hij nog.

De kerk zit vol. Eigenlijk merk ik nauwelijks verschil met de tijd van vóór de corona-crisis. Het voelt voor mij nog wel vreemd. Maandenlang was ik in Nederland vanwege corona. Dineke en de jongens zijn nog steeds in Nederland. Hopelijk komen ze snel ook deze kant op. De kerken in Albanië waren maandenlang gesloten, maar intussen gaat alles weer door als vanouds. Sommige mensen dragen het verplichte mondkapje, maar de meesten niet. Er wordt weer net als vroeger veel omhelsd en handen geschud, alsof er geen corona bestaat. Zulke tradities haal je blijkbaar niet snel uit een cultuur. Degenen die wel een mondkapje op hebben, laten die halverwege de dienst trouwens ook maar op hun kin hangen. Want het is toch wel lastig om met zo’n ding te zingen.

“Zijn er nog vrienden van jou gekomen om te zien dat je gedoopt werd”?, vroeg ik aan de jongen. “Nee, ze snappen het toch niet. Ze zijn allemaal moslim of katholiek en lachen me uit als ik over mijn geloof begin. Maar dat maakt me niks uit. Ik wil bij Jezus horen”.

“Ze lachen me uit als ik over mijn geloof begin. Maar dat maakt me niks uit. Ik wil bij Jezus horen”.

Blij reed ik naar huis. Ondanks alles wat er door de corona-crisis anders is geworden, gaat de kerk toch door: Mensen horen het blijde nieuws. Mensen komen tot geloof en willen gedoopt worden. Het geeft me hoop om verder te gaan met het ondersteunen van de Albanese kerken. God is aan het werk en Hij laat zich echt niet tegen houden door corona of een lekkende badkuip….

Word Zendingsmaatje!

Ben je geïnspireerd door de verhalen uit de wereldkerk en wil je graag betrokken zijn? Word dan Zendingsmaatje van één van onze zendingswerkers en ondersteun ons werk!

Verhalen

De gedenksteen
De kerk in Europa

De gedenksteen

Naamgenoot
De kerk in Europa

Naamgenoot

Foto van oude website
De kerk in Europa

God is goed!

Cesta Obnovy Leendert Wolters
De kerk in Europa

Cesta Obnovy in Most

Esther van der Knijff natuur Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Trouw

Verhaal Herman Meijer Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan

Vertelavond Jiwan

De levende evangelist Bharati vertelt

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog
De kerk in Afrika

Rare tijden en lange rijen

Familie Vrij groep Albanië
De kerk in Europa

Vuurtje