Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Costa Rica

Herman en Anneloes Meijer

Herman en Anneloes Meijer.jpg
Quote

Markus 10 vers 45: ''Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven als losprijs voor velen.''

Wie zijn jullie?

Wij zijn Herman en Anneloes Meijer. Van God hebben we twee kinderen ontvangen; Ralf (2021) en Julia (2023). Herman heeft theologie gestudeerd, Anneloes journalistiek. Voor de GZB hebben we in 2022-2023 in Blantyre, Malawi gewoond. Daar waren we betrokken op de CCAP (Presbyteriaanse Kerk van Zuid-Malawi). Na de zomer van 2024 hopen we als gezin te verhuizen naar Costa Rica.

Wat doen jullie?

In Costa Rica is er een grote kloof tussen rijk en arm. De kerk in Costa Rica heeft het verlangen met het evangelie uit te reiken naar mensen in de marge van de samenleving. De GZB heeft in het verleden al verschillende projecten gehad die de kerk in Costa Rica hierbij ondersteunt. Wij hopen in dat spoor ook iets te mogen betekenen. Anneloes zal zich inzetten voor een diaconale organisatie die verbonden is aan een kerk in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica. Deze organisatie ondersteunt terminale kinderen, daklozen, prostituees en andere kwetsbare groepen. Anneloes hoopt bij deze organisatie mee te draaien in het communicatieteam. Herman gaat werken bij een seminarie in San Jose. Naast lesgeven aan dominees (in opleiding) hoopt hij ook met lokale kerken in Costa Rica na te denken over diaconaat om hen te ondersteunen in het opzetten van projecten die het evangelie in woord en daad uitdragen.

DSC01187-2 - sfeerfoto kerk malawi herman en anneloes meijer

Wat drijft jullie?

Het geloof dat wij als wereldwijde kerk elkaar nodig hebben en van elkaar kunnen leren. We hopen een brug te zijn tussen de kerk in Latijns-Amerika aan de ene kant en de kerk in Nederland aan de andere kant. Wij geloven dat het evangelie van kruis en opstanding levens veranderend is en hoop biedt in alle, ook donkere, omstandigheden.

Herman en Anneloes Meijer

Uitgezonden in 2022 door Noorderlichtgemeente, Rotterdam. Teruggekeerd in 2023, en in voorbereiding voor uitzending naar Costa Rica in 2024.

Graag in contact komen? Mail ons

Meer weten over Malawi?
slotdia film zendingsmaatje Meijer
Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Word ons Zendingsmaatje
Laatste nieuwsbrieven Herman en Anneloes

Mei 2024

Juni 2023

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Herman en Anneloes Meijer kerk
Malawi
De kerk in Afrika

Vogels in de kerk

Verhaal Herman Meijer Malawi
Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan