Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Malawi

Herman en Anneloes Meijer

Herman en Marlous Meijer
Quote

"De Bijbel wordt mooier als we deze beter gaan begrijpen - Johann Wolfgang von Goethe"

Wie zijn jullie?

Wij zijn Herman en Anneloes Meijer. Herman heeft theologie gestudeerd, Anneloes journalistiek. We willen graag dienstbaar zijn in Gods Koninkrijk. Samen met onze zoon Ralf hopen we voor een jaar in de stad Blantyre in Malawi te gaan wonen. We geloven dat we elkaar als lichaam van Christus nodig hebben en van elkaar kunnen leren. Samen met de kerk in Malawi zijn we geroepen om handen en voeten te geven aan het zendingsbevel.

Wat doen jullie?

Malawi is een van de armste landen van de wereld. Er is veel analfabetisme maar gelukkig leren ook steeds meer mensen lezen. Dat brengt kansen met zich mee, ook voor kerken. De afgelopen jaren is een Bijbelstudieprogramma ontwikkeld en geïntroduceerd. Herman hoopt samen met lokale predikanten dit Bijbelstudieprogramma verder uit te rollen en te implementeren in lokale gemeenten. Het is de hoop dat dit programma gemeenteleden helpt en stimuleert om samen de Bijbel te lezen - niet alleen in de kerk - maar ook thuis. De ervaring leert dat de Bijbel dan opengaat op een manier die men niet voor mogelijk hield. Mensen worden geraakt door Gods liefde en willen dit weer delen met anderen.

DSC01187-2 - sfeerfoto kerk malawi herman en anneloes meijer

Wat drijft jullie?

Al vanaf het begin van onze relatie spreken we uit dat we ons graag willen inzetten binnen Gods wereldwijde kerk. Op dit moment weten we ons geroepen om onze gaven en talenten in te zetten in de kerk van Malawi. Daarnaast vinden we het belangrijk om een brug te zijn tussen Afrikaanse kerken enerzijds en de Nederlandse kerk anderzijds, omdat we van elkaar kunnen leren. Eenmaal in Malawi hoopt Anneloes daar met haar journalistieke en communicatieve achtergrond invulling aan te geven.

Herman en Anneloes Meijer

Uitgezonden in 2022 door Noorderlichtgemeente, Rotterdam.

Graag in contact komen? Mail ons

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Laatste nieuwsbrieven Herman en Anneloes

Juni 2023

Januari 2023

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Herman en Anneloes Meijer kerk
Malawi
De kerk in Afrika

Vogels in de kerk

Verhaal Herman Meijer Malawi
Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan