Houd het vuur brandend


Vuur staat voor warmte, voor gezelligheid, voor energie. Juist dat hebben we de afgelopen periode vaak gemist. We verlangen ernaar om elkaar te ontmoeten, ook als kerk. Vuur staat ook voor geloof, voor de Geest. Dat is nodig om samen weer aangewakkerd te worden en te horen hoe God met Zijn Geest werkt in deze wereld.

De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk vanuit dat verlangen met elkaar op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof te laten aansteken en zelf ook door te geven. We doen dat met de campagne ‘Houd het vuur brandend’!

              


Aanwakkeren – verhalen vanuit de wereldkerk

Hoe is de vlam van het geloof in je leven gaan branden en hoe heb je dat vuur weer doorgegeven? Aan de hand van Romeinen 12 waarin Paulus ons oproept om ‘vurig van Geest te zijn’, willen we geloofsverhalen met en vanuit de wereldkerk delen. We hopen dat deze verhalen ons aanwakkeren om het vuur van Evangelie als kerk van Christus door te geven. Bekijk de verhalen uit de wereldkerk tijdens het online GZB-event. En bezoek ook de muur van gebed en hoop die tijdens het online GZB-event vertoond werd. Je kunt je reacties en gebedspunten hiervoor doorgeven via vuur@gzb.nl of via 06-30435574 dan komen ze op deze muur van hoop en gebed.  

Aansteken – online-event op 15 mei

Op zaterdagavond 15 mei kwam het vuur vanuit de wereldkerk naar ons toe tijdens een online GZB-event dat in de open lucht werd gehouden. Op zoveel mogelijk plekken in Nederland hebben we gemeenten uitgenodigd  voor een inspirerende en creatieve reis door de wereldkerk.  Kernwoorden: ontmoeting rondom het vuur*, samen zingen met Elise Mannah en Lucas Kramer, inspirerende verhalen, bemoediging vanuit de wereldkerk. Kijk hier terug naar het online GZB-event. 

After Movie Online GZB-event: 


Doorgeven – lopend vuur door Nederland
Samen willen we in de week vóór Pinksteren de vlam van het geloof doorgeven en onze liefde voor zending als een lopend vuur door Nederland laten trekken.  Jong en oud dagen we uit om mee te doen met een route door Nederland. Lopend, fietsend, biddend, pratend – samen op weg naar Pinksteren met een mooie opbrengst voor het zendingswerk. Bekijk hier de verschillende actie-mogelijkheden.

Denk en doe mee!
De Pinkstercampagne hebben we in dit mooie campagneoverzicht voor je weergegeven. 
 
    

    

Doneren
Wilt u of jij bijdragen aan deze GZB-Pinkstercampagne, om het vuur van het geloof brandend te houden in de wereldkerk? Graag! De opbrengsten van deze Pinkstercampagne zijn bestemd voor GZB-zending algemeen of een project of zendingswerker naar keuze. 

Doneer nu

Ideeën/vragen?
Ook het werk van de GZB was in de afgelopen tijd niet vanzelfsprekend. Tegelijk zien we dat het Evangelie nog steeds de wereld over gaat en horen we dat mensen tot geloof komen. Die verhalen bemoedigen ons en delen we graag in deze Pinkstercampagne. Uiteraard realiseren we ons heel goed dat plannen (nog) altijd onder voorbehoud zijn. Tegelijk hopen we dat zoveel mogelijk gemeenten kansen zien om mee te doen en - aangewakkerd door de Geest - het vuur brandend te houden!

Heeft u of jij zelf ideeën voor onze Pinkstercampagne en/of wilt u/jij graag meedoen als gemeente, laat het ons weten via: vuur@gzb.nl. Zijn er vragen over de Pinkstercampagne of over het online GZB-event, mail ons dan ook gerust of neem contact op met één van onze relatiebeheerders.

Download hier het nieuwsbericht over de Pinkstercampagne.