Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Zomercollecte 2023 Filipijnen
Filipijnen
De kerk in Azië
Stichten van nieuwe gemeenten

Help de kerk op de Filipijnen om te groeien

Doelbedrag

€ 34.000

Waarom is dit project nodig?

Weinig mensen op het eiland Samar kennen de Heere Jezus. Juist hier ondersteunt de GZB kleine gemeenten om het Evangelie te delen en om van betekenis te zijn voor mensen die leven in armoede.

Zomercollecte 2023 nieuwe gemeente Filipijnen

Nieuwe gemeente Filipijnen

Wat houdt het project in?

Samar is een prachtig eiland op de Filipijnen. Je kunt er genieten van mooie stranden en spectaculaire watervallen. Toch is het eiland ook één van de armste gebieden van het land. Er zijn weinig voorzieningen, de werkeloosheid is hoog en regelmatig vinden er natuurrampen plaats. Dat maakt het leven van de bevolking moeilijk en uitdagend. Hoe bereik je juist hier mensen met het Evangelie? En hoe help je hen om een beter bestaan op te bouwen?

Dominee Roan en zijn vrouw Reah dienen een kleine gemeente met veel jongeren en studenten. Ze willen niets liever dan Gods liefde delen en nieuwe gemeenten stichten. Regelmatig gaan ze op pad naar dorpjes in de omgeving die je alleen te voet kunt bereiken. Ze houden er Bijbelstudie en kinderclub. Altijd gaat er een aantal jongeren uit hun eigen gemeente mee. Zo leren zij al op jonge leeftijd om het geloof te delen en om van betekenis te zijn voor anderen.

De armoede die zij tegenkomen, raakt hen diep. Gelukkig organiseert de kerk waar de GZB mee samenwerkt op verschillende plekken trainingen waardoor mensen aan de slag kunnen als bijvoorbeeld kapper of kleermaker. Ook Roan en Reah begeleiden een aantal van dit soort trainingen. Mensen leren zo om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Impact

Een tijd terug mocht Roan maar liefst 49 nieuwe gelovigen dopen. Dankzij christenen zoals Roan en Reah die een enorme drive hebben om het Evangelie te delen, ontstaan op steeds meer plekken nieuwe gemeenten. De kerk op de Filipijnen groeit snel!

Partner: ABCCOP

Projectcode: PH.1.001 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk