Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

IN.1.101 kopfoto
India
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste
10:27 - Medische Hulp
Anderen bereiken met het Evangelie

Medische zorg in plattelandsdorpen

Doelbedrag

€ 11.800

Waarom is dit project nodig?

In India zijn de meeste mensen op het platteland laag- of zelfs ongeschoold. Er is weinig kennis van en aandacht voor reinheid en hygiëne en de leefomstandigheden zijn vaak ronduit slecht. Mensen hebben geen idee waar ze anders heen moeten met ziekten en kwalen dan naar (dure) medicijnmannen en tempels. Niet zelden is dit tevergeefs.

IN.1.101

Wat houdt het project in?

In samenwerking met een lokale partner zet de GZB zich in om de leefomstandigheden en gezondheid in deze dorpen te verbeteren. Toegewijde teams van artsen, verpleegkundigen en sociaal werkers bezoeken de dorpen en nodigen dorpsgenoten uit om langs te komen. Mensen komen meestal in grote getale. De medische werkers doen check-ups, geven advies, behandelen zieken, verstrekken medicijnen en geven gezondheidsvoorlichting over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast bieden de sociaal werkers bijvoorbeeld alfabetiserings- of naaicursussen aan zodat mensen wat inkomen kunnen verwerven. Ook het goede nieuws wordt waar mogelijk gedeeld. De meeste mensen in deze gebieden horen dit voor de eerste keer in hun leven!

Impact

Verhaal van... Sabita Marandi

‘Ik voelde me al lang niet fit en was ten einde raad over wat ik mankeerde. Ik vond genezing dankzij medicijnen en adviezen van de verpleegkundige die ons dorp bezocht. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben! Ik ben ook nieuwsgierig geworden naar de God van deze vriendelijke, zorgzame vrouw.'

Partner: Christian Reformed Fellowship of India

Projectcode: IN.1.101 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk