Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

2023_Indonesië -Seko-Barat1
Indonesië
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen
Anderen bereiken met het Evangelie

Training en bouwmaterialen voor gemeenten in geïsoleerd gebied

Doelbedrag

€ 15.000

Waarom is dit project nodig?

West Seko is een geïsoleerd gebied. Zelfs met een four-wheel drive kun je er niet komen. Het is urenlang rijden met een motor. Ook grote boodschappen en bouwmaterialen moeten vervoerd worden met motors, waardoor de kosten veel hoger zijn dan in de stad. Dat terwijl het inkomen in veel lager is.

In West Seko leven moslims en christenen. Voor de christenen is een kerkgebouw als zichtbare plaats van samenkomst in een islamitisch land als Indonesië erg belangrijk. De moskee is ook een duidelijk zichtbaar symbool voor de moslims. De christenen hebben de wens om een permanent kerkgebouw te bouwen. Daar is jaren voor gespaard en vele gemeenteleden hebben eigenlijk meer gegeven dan ze kunnen missen. Met dit geld is nu het fundament gelegd. Hoe nu verder? Op eigen kracht gaat de kerkbouw nog tientallen jaren duren. Met hulp vanuit Nederland zou het sneller kunnen.

Naast de kerkbouw is het nodig dat de gemeenteleden toegerust worden om met hun moslimburen in gesprek te gaan over het Evangelie. Ergens is er wel verlangen om het Goede Nieuws te delen, maar men weet niet hoe. Training kan daarbij helpen.

De christenen in West Seko voelen zich niet altijd gezien, bijvoorbeeld door de kerkleiding uit de stad. Steun vanuit de GZB ervaart men als een enorme bemoediging. Christenen in Nederland kunnen leren van de christenen in West Seko: ondanks de strijd om te overleven, zijn de christenen daar heel dankbaar voor dat wat God geeft. We kunnen van hen leren om niet te mopperen en intens dankbaar te zijn voor de overvloed die God geeft.

2023_Indonesië-Seko2

Wat houdt het project in?

We hopen een aantal gemeenten van de Gereja Protestan Indonesia Luwu (GPIL) in West Seko te helpen om hun kerken af te bouwen. Het bouwen wordt door gemeenteleden zelf gedaan. Als GZB dragen we bij aan de peperdure bouwmaterialen.

Naast een bijdragen in de bouwkosten zullen er ook trainingen gegeven worden die de gemeente concreet helpen bij het delen van het Goede Nieuws aan hen die Jezus nog niet(er)kennen als Heer en Verlosser.

Impact

Ouderling Taruk: 'Dat wat als gave aan de kerk hier gegeven is, zal niet tot gebrek leiden maar zal een pad worden van zegen van de Heere voor hen die deze gaven gegeven hebben.'


Ds. Silas Sardis (predikant in West Seko):

'Wij zien ernaar om samen met de christenen in Nederland in Gods dienst te staan.'

Ds. Laurens Jan Vogelaar:

'De wetenschap dat de christenen in Nederland op de christenen in West Seko betrokken zijn, geeft de gemeente een enorme boost. De impact die onze betrokkenheid op hen heeft, is groter dan wij denken.'

Partner:

Projectcode: ID.1.107 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

Pinkstercollecte 2024: In elk Thais dorp een kerk