Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

2014_IZB-Groningen
Nederland
Omzien naar je naaste
10:27 - Diaconaat dichtbij

Groningen Het Pand, een plek waar je liefde ontvangt

Doelbedrag

€ 38.298

Waarom is dit project nodig?

Diaconaal-Missionair Centrum ‘Het Pand’ in Groningen biedt kinderen en tieners een veilige plek in de wijk waar kinderen wat te doen hebben en geholpen worden met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding. Er wordt gewerkt aan relaties waarin gezelligheid en gezond bezig zijn centraal staat. Daarnaast is er aandacht en liefde voor ouders en kinderen die opgroeien in een achterstandswijk. De Korrewegwijk, de Indische Buurt en De Hoogte zijn immers bij uitstek wijken waar de nodige problematiek aanwezig is. Hier groeien veel kinderen en tieners op in moeilijke omstandigheden. Vaak komen ze uit éénoudergezinnen. Vaak krijgen deze kinderen en tieners te maken met huiselijk geweld en verwaarlozing. Via Het Pand wordt met praktische hulp de liefde van Jezus doorgegeven.

2014_IZB-Groningen2

Wat houdt het project in?


Diaconaal-Missionair Centrum ‘Het Pand’ in Groningen biedt elke dag tal van activiteiten aan voor kinderen en tieners. In een achterstandswijk is het belangrijk om een lichtpunt te hebben in de week. Een plek waar je liefde ontvangt, waar aan heelheid wordt gewerkt. Die functie mag Het Pand steeds meer vervullen. Door alle activiteiten met de kinderen ontstaan er ook contacten en relaties met de ouders. Hieruit is de Pandgemeenschap ontstaan die iedere zondag bij elkaar komt rond de lunchvieringen. We eten, praten, bidden, doen voorbede en zingen samen. De Bijbel gaat open met een uitleg en er worden ‘om-niet klussen’ gevraagd en verdeeld. We zien de laatste jaren steeds meer mensen aanhaken die na verloop van tijd meebidden en meezingen. Vervolgens hoor je ook verhalen over het bidden thuis of voor familie en hoe het is om van niet-gelovige in een familiekring hardop te zeggen dat je gelooft en dat Het Pand de kerk voor je is.

Impact

Missionair werker Jan Waanders: 'Met plezier trekken we op met de kids, tieners en hun ouders in de Korrewegwijk. Dat we Christen zijn steken we niet onder stoelen of banken. Daar zijn we eerder trots op. Dat hoor je in een verhaal of een getuigenis.'

Partner:

Projectcode: NL.B.397 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

project-egypte
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Thuiszorg in Aswan

2023 Duitsland uitsnede
Duitsland
De kerk in Europa

Zomercollecte 2024: Pionieren in Duitsland

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

Musa Kalu Nile Theological College
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Studiebeurzen theologiestudenten Soedan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk

B376-E&M-YouTube
Nederland
Omzien naar je naaste
10:27 - Diaconaat dichtbij

Inburgeren in twee koninkrijken

NL.B.375-E&M-Rabita23
Nederland
10:27 - Diaconaat dichtbij
Omzien naar je naaste

Conferenties voor nieuwe gelovigen

NL.B.374 IMG_5250 liggendeversie
Nederland
Omzien naar je naaste
10:27 - Diaconaat dichtbij

Werken aan herstel voor migrantenvrouwen

NL.B.371 IMG_5215
Nederland
10:27 - Diaconaat dichtbij
Omzien naar je naaste

Diaconale en pastorale hulp voor bekeerlingen