Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

2023 Duitsland uitsnede
Duitsland
De kerk in Europa
Stichten van nieuwe gemeenten
Anderen bereiken met het Evangelie

Zomercollecte 2024: Pionieren in Duitsland

Doelbedrag

€ 50.000

Waarom is dit project nodig?

Hoe bereik je mensen met het Evangelie voor wie het geloof, God en de kerk volkomen vreemd zijn?

In het oosten van Duitsland weten hele generaties bijna niets meer van het christelijk geloof. Juist hier willen zendingswerkers Gerrit en Jorine van Dijk en Gerard en Janneke de Wit Gods liefde delen. Samen met de plaatselijke kerk brengen ze mensen bij elkaar rondom het Evangelie. En dat blijft niet zonder gevolgen! Mensen tonen interesse en zetten voorzichtig hun eerste stappen in het geloof.

Kidsclub in Schwerin

Duitsland

Wat houdt het project in?

Jezus navolgen

Jarenlang hebben beide echtparen geïnvesteerd in het leggen van contacten en het organiseren van allerlei activiteiten. Na een periode van zaaien, ontstaan er nu in de steden Rostock en Schwerin tussen enorme flatgebouwen langzaam maar zeker christelijke gemeenschappen.

Gerrit en Jorine: “Er zijn steeds meer mensen in de wijk die willen weten wat ons drijft. We vertellen erover bij barbecues, straatfeesten en op vrijdagmiddag als we uit de Bijbel lezen. We hopen dat door ons werk steeds meer mensen Jezus willen navolgen en met ons samen een kerk willen vormen.”

Doopdienst
Het is mooi om te zien dat in beide steden er nu een plek is waar mensen zich thuis voelen en waar ze het Evangelie horen. Zo ook de buurvrouw van Gerard en Janneke: “Ze heeft een heel verleden achter zich en wilde opnieuw beginnen. Hier heeft ze ontdekt dat er Iemand is die haar liefheeft, kent en vergeeft. Toen ze Jezus leerde kennen, had ze echt het gevoel thuis te komen. Elke woensdagochtend nemen zij en Janneke de tijd om te kletsen, Bijbel te lezen en over levensthema’s te praten. Deze zomer wil ze zich laten dopen. Dat wordt een bijzonder moment!


Impact

Mensen leren God kennen en vormen samen een nieuwe gemeente.

Partner:

Projectcode: DE.1.001 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

2023_Duitsland_DE.1.103 MG-20230902-WA0091
Duitsland
De kerk in Europa

Bouw mee aan een plek van hoop

BG.1.102 DSC_0124 bulgarije
Bulgarije
De kerk in Europa

Maaltijden en bijbels onderwijs voor Turkstalige Romakinderen

DE.1.102 duitsland DJI_0590
Duitsland
De kerk in Europa

Gemeentevorming in Evershagen

BG.1.100 bulgarije 20180528_195519
Bulgarije
De kerk in Europa

Vrouwenwerk in de dorpen