Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

NE.1.107 kop
Nepal
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen

Gehandicapten horen er helemaal bij

Doelbedrag

€ 34.500

Waarom is dit project nodig?

In Nepal tellen mensen met een handicap nauwelijks mee. Zij zijn volgens de heersende hindoe-religie vervloekt door de goden. De organisatie INF wil deze diepgewortelde houding veranderen door christelijke gemeenten te stimuleren een naaste te zijn voor doven, blinden en mensen in een rolstoel. INF doorloopt hiervoor een speciaal inclusietraject met kerken. Zij willen een naaste zijn voor doven, blinden en andere gehandicapten in hun midden.

NE.1.107

Wat houdt het project in?

We helpen Nepalese christenen ontdekken wat Jezus in de Bijbel leert over ziekte en handicap. Vervolgens onderzoeken we gezamenlijk welke veranderingen nodig zijn in de kerk of in het dorp, bijvoorbeeld in houding, taalgebruik en fysieke toegankelijkheid. Daarna stimuleren en ondersteunen we initiatieven van de gemeente ten bate van deze mensen. Bijvoorbeeld een training gebarentaal voor gemeenteleden, een rolstoelvriendelijke helling bij de kerk of een vaktraining voor gehandicapte jongeren. Verder starten we zelfhelpgroepen waar zowel mensen met en mensen zonder een handicap aan deelnemen. Zo ontstaat er een onderlinge band en kan er wederzijds liefde groeien.

Impact

Verhaal van… Shalima Lama

‘Bij evangelisatie-acties in ons dorp sloeg ik mensen met een handicap altijd over, zonder erbij na te denken. Dat overslaan, negeren van gehandicapten, is in Nepal echt heel gewoon. En helaas ook nog in de kerk. Dit is fout, mijn ogen zijn geopend door de workshop van INF. Ik weet nu dat God er heel anders over denkt. Voor Hem horen gehandicapten er helemaal bij, en daarom vanaf nu voor mij ook!’

Partner: International Nepal Fellowship (INF)

Projectcode: NE.1.107 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk