Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

NE.1.106 kop
Nepal
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen

Oog en hart voor gehandicapten

Doelbedrag

€ 17.250

Waarom is dit project nodig?

Een aanzienlijk deel van de Nepalezen leeft rond of onder de armoedegrens. Als je dan ook nog gehandicapt bent, dan betekent dat een nóg moeizamer bestaan. Zij worden vanuit de heersende hindoereligie achtergesteld en hebben maar weinig kansen. Maar zo kijkt God niet naar mensen! We willen gehandicapten helpen om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Ze hebben vaardigheden, ideeën en soms een startbedragje nodig om goed inzetbaar te zijn, om een positieve wending te geven aan hun leven en dat van hun familie.

NE.1.106

Wat houdt het project in?

Onze diaconale partner ACN heeft oog en hart voor mensen die in moeizame omstandigheden leven, zoals mensen met een handicap. Zij worden vanuit de heersende Hindoe-religie achtergesteld en hebben maar weinig kansen. ACN komt voor hen op in hun community, leert hen vaardigheden voor het dagelijks leven en biedt hen een vaktraining aan. Zo kunnen ze beter in hun eigen levensonderhoud voorzien, op een mani­er die bij hen past. Ook stimuleert ACN lokale kerken om een helper en een familie voor hen te zijn.

Sunam

Impact

Sunam en Rania zijn dolgelukkig met hun koks- en kappersopleiding! Het helpt ze aan een inkomen, zodat ze kunnen ontsnappen aan de diepe armoede waarin ze leefden.

Partner: Asal Chimeke Nepal (ACN)

Projectcode: NE.1.106 (bij bankoverschrijving vermelden)

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

Pinkstercollecte 2024: In elk Thais dorp een kerk