Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

PK.1.103 Noord Pakistan - school 1
Pakistan
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste
10:27 - Onderwijs en Werk

Christelijk onderwijs voor achtergestelde kinderen

Doelbedrag

€ 4.200

Waarom is dit project nodig?

In Nederland is het heel gewoon om naar school te gaan, je leert allemaal nieuwe dingen en daarna kun je lekker spelen! Maar dit is voor de kinderen in Pakistan helaas anders. In Pakistan is bijna iedereen moslim. Dat maakt het niet makkelijk om christen te zijn. Christenen worden vaak gediscrimineerd, krijgen soms te maken met geweld en kunnen maar moeilijk een goede baan vinden. Daardoor behoren de christenen tot de armste bevolkingsgroep in Pakistan. Sommige van deze christenen hebben zelfs te maken met moderne slavernij.

Pakistan DSC_7953

Wat houdt het project in?

De kerk heeft op verschillende plekken in Pakistan scholen opgericht om de arme (christelijke) kinderen een kans te geven om naar school te gaan. De GZB helpt zes scholen graag in het voortzetten van deze activiteiten. Overheidssteun krijgen deze scholen niet en met beperkte middelen wordt door gemotiveerde leerkrachten christelijk onderwijs gegeven.

Impact

Majid heeft eerst een kerk opgericht en daarna is hij ook een school gestart. Door het goede onderwijs sturen steeds meer mensen hun kinderen naar deze christelijke school.

In het bergachtige Noorden van Pakistan wonen maar heel weinig christenen. Majid vertelt hoe God ruim 20 jaar geleden hem riep om dit berggebied toe te gaan. Hij heeft hiernaar geluisterd en zo is hij de bergen ingetrokken. In de plaats waar hij is gaan wonen heeft Majid eerst een kerk opgericht en daarna is hij ook een school gestart. Door het goede onderwijs sturen steeds meer mensen hun kinderen naar deze christelijke school. Daarnaast gebeuren nog meer mooie dingen. Vanuit de kerk trekken de christenen regelmatig de dalen in om mensen op te zoeken die nog nooit van het Evangelie hebben gehoord!

Partner:

Projectcode: PK.1.103 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk