Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Joram en Daniëlle Oudshoorn

Geloof

verhaal-geloof-1
“De situatie hier zal nooit veranderen”. “Jawel, dat zal hij wel, want dat heeft God laten zien!” Vanmorgen had ik een kort gesprekje met een nieuw teamlid uit de sloppenwijk. Een pittige wijk, waar het soms ploegen op de rotsen lijkt. Inderdaad lijkt, want God heeft een plan en zijn plannen falen niet.

Het gebied waarin we werken bestaat uit zand en golfplaten huizen. God liet een heel mooi beeld zien in een droom. We liepen een berg op in de sloppenwijk. In plaats van het dorre uitzicht dat we verwachtten te zien, toonde Hij een helemaal groene en levende wijk. God heeft deze droom daarna meerdere malen bevestigd. We begrijpen dat God een plan heeft, dat Zijn koninkrijk zal doorbreken en dat Hij ons daarin wil gebruiken. We zien mensen tot geloof komen, we zien genezing en bevrijding. En soms zijn er moeilijke dagen.

God gaf Abram de belofte van nageslacht. Een belofte waar hij nog jaren op moest wachten. Sara nam het heft in eigen handen en gaf haar slavin aan Abraham. Misschien zal uit haar nageslacht geboren worden. Misschien? Er is geen misschien in Gods beloften. Immers, zovele beloften van God als er zijn, die zijn in Hem ja en amen, tot verheerlijking van God door ons (2 Korinte 1: 20). We moeten Zijn beloften niet op eigen kracht proberen te vervullen.

"God geeft ons vele beloften in Zijn woord. Durf jij daarop te gaan staan in geloof?"

In de sloppenwijk nemen we aanstaande woendag weer een dag om samen te bidden en te vasten. We beseffen dat we zelf geen mensen tot geloof kunnen brengen of zelf voor een grotere doorbraak kunnen zorgen. Maar we bidden in volle verwachting! God heeft de afgelopen jaren zoveel gebeden beantwoord. Ooit ging ik bijvoorbeeld alleen naar de sloppenwijk. Jezus leert ons om de Heere te bidden om arbeiders in de oogst uit te zenden. Dat deden we toen. Nu zijn we elke woensdag, op deze pittige plaats, met een team van rond de 10 mensen. Het mooiste vind ik om de verandering in de leden van het team te zien. Hoe wij God beter leren kennen en leren leven en dienen in afhankelijkheid van Hem.

Geloof leidt tot gehoorzaamheid. Het volgen van zijn opdracht. Zelfs als we het nog niet zien. God geeft ons vele beloften in Zijn woord. Durf jij daarop te gaan staan in geloof? Zijn goedheid en trouw zijn tot in eeuwigheid.

Over Daniëlle

Daniëlle Oudshoorn woont samen met haar man Joram en vier dochters in Namibië. Danielle is betrokken bij discipelschap in de sloppenwijk Goreangab. Een wijk met golfplaten huizen, zand, armoede, veel cafés, (seksueel) misbruik, jaloezie, geweld, eenzaamheid en geestelijke tegenstand.

Lees meer over familie Oudshoorn

Dit verhaal verscheen eerder in het magazine Vrouw tot Vrouw van de Hervormde Vrouwenbond

Verhalen

verhaal-gods-liefde-1
Namibië
De kerk in Afrika

Gods liefde

Verhaal-ommekeer-Goreangab tombo
Namibië
De kerk in Afrika

Ommekeer

Danielle Oudshoorn Vrouw tot vrouw Goreangab groep bijbelstudie vrouwen
Namibië
De kerk in Afrika

Zijn plan

Een nieuw begin door Daniëlle Oudshoorn
Namibië
De kerk in Afrika

Een nieuw begin - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Danielle Oudshoorn vrouwen
Namibië
De kerk in Afrika

Liefde of vrees - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Daniëlle Oudshoorn kracht van het evangelie
Namibië
De kerk in Afrika

De kracht van het Evangelie - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Danielle Namibie getuigenis Hadassa
Namibië
De kerk in Afrika

Getuigenis Hadassa - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Daniëlle Oudshoorn groepsfoto Rebekka Namibië
Namibië
De kerk in Afrika

Ontmoeting in Goreangab - Verhalenreeks Daniëlle

prison-g1934bca2a_1920
Namibië
De kerk in Afrika

Van gevangene tot student theologie