Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Joram en Daniëlle Oudshoorn

Zijn plan

Danielle Oudshoorn Vrouw tot vrouw Goreangab groep bijbelstudie vrouwen
‘Ndapanda, ga je mee naar de Bijbelstudie?’ Ik sta op het droge zand voor een golfplaten bar in de sloppenwijk. Ik ben onderweg van mijn auto naar de plaats waar we elke woensdag samenkomen om God te aanbidden, Bijbel te lezen en te bidden. Ndapanda is om één uur ’s middags al behoorlijk aangeschoten, maar ze komt naar buiten. ‘Ja, ik ga met je mee, maar alleen omdat je zoveel van me houdt.’

Als Ndapanda naar buiten komt, zie ik hoe een jonge man bezitterig zijn arm om haar heen slaat. Mijn maag draait zich om en ik spreek Ndapanda direct aan: ‘Laat je hier niet voor gebruiken, God heeft een beter plan met jou.'

De omstandigheden in de sloppenwijk zijn niet makkelijk, maar God riep me drie jaar geleden om hier getuige te zijn. Ik kwam met mijn eigen plannen, maar merkte al snel dat ik zelf helemaal niets kon doen. Hoe zorg je ervoor dat mensen stoppen met alcohol en drugs? Hoe zorg je ervoor dat mensen uit de situatie van armoede en misbruik komen? Hoe zorg je ervoor dat mensen niet meer leven in zonde die henzelf en anderen kapot maakt, en hoe zorg je dat ze ’s nachts niet meer worden bezocht door demonen? De enige uitweg uit deze omstandigheden is Jezus. ‘Gezegend is de man die op de HEERE vertrouwt, wiens vertrouwen de HEERE is.’ (Jer. 17:7)

"Hoe zorg je ervoor dat mensen niet meer leven in zonde die henzelf en anderen kapot maakt? De enige uitweg uit deze omstandigheden is Jezus."

God heeft mij geleerd om in deze bediening te vertrouwen op Hem. Soms gebeurt er een periode niet veel, maar ik heb geleerd om ook dan gehoorzaam te zijn. De voorbereidingstijd voor de Bijbelstudies breng ik tegenwoordig vooral op mijn knieën door. Zijn kracht wordt in zwakheid volbracht. God laat zichzelf zien in deze moeilijke omstandigheden. Er zijn mensen tot geloof gekomen, genezen en bevrijd. Mensen zijn gestopt met alcohol, mensen weten zich afhankelijk van God en veel mensen hebben werk gevonden. Hoe? Het enige juiste antwoord is: door Jezus!

Waar roept God jou? In de eerste plaats in je directe omgeving, maar misschien ook daarbuiten? God roept mensen om beschikbaar te zijn. Hij zoekt mensen die durven te zeggen: ‘Niet mijn wil, maar Uw wil in en door mij heen.’ God geeft je alles wat je nodig hebt om gehoorzaam te zijn aan Hem.

En Ndapanda? Ik help haar om haar blik te richten op God. Hij is trouw en ik mag daarvan getuigen

Over Daniëlle

Daniëlle Oudshoorn woont samen met haar man Joram en vier dochters in Namibië. Danielle is betrokken bij discipelschap in de sloppenwijk Goreangab. Een wijk met golfplaten huizen, zand, armoede, veel cafés, (seksueel) misbruik, jaloezie, geweld, eenzaamheid en geestelijke tegenstand.

Dit verhaal verscheen eerder in het magazine Vrouw tot Vrouw van de Hervormde Vrouwenbond

Verhalen

Verhaal-ommekeer-Goreangab tombo
Namibië
De kerk in Afrika

Ommekeer

Een nieuw begin door Daniëlle Oudshoorn
Namibië
De kerk in Afrika

Een nieuw begin - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Danielle Oudshoorn vrouwen
Namibië
De kerk in Afrika

Liefde of vrees - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Daniëlle Oudshoorn kracht van het evangelie
Namibië
De kerk in Afrika

De kracht van het Evangelie - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Danielle Namibie getuigenis Hadassa
Namibië
De kerk in Afrika

Getuigenis Hadassa - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Daniëlle Oudshoorn groepsfoto Rebekka Namibië
Namibië
De kerk in Afrika

Ontmoeting in Goreangab - Verhalenreeks Daniëlle

prison-g1934bca2a_1920
Namibië
De kerk in Afrika

Van gevangene tot student theologie

Kinderen in Namibie - bron van levend water
Namibië
De kerk in Afrika

Bron van levend water