Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Joram en Daniëlle Oudshoorn

Liefde of vrees - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Danielle Oudshoorn vrouwen
“Hij wil me vermoorden! Hij kwam naar me toe en vertelde me hoe hij hoe hij me wil gaan vermoorden!” Op een woensdag ben ik in Goreangab (de sloppenwijk) voor een bijbelstudiegroep. Een vrouw, Laurien*, is aan het huilen en schreeuwen tegen een andere vrouw, Estelle*.
*gefingeerde naam

Een man is vrijgelaten uit de gevangenis en beschuldigt Laurien ervan dat ze hem heeft aangegeven. Daarom wil hij haar vermoorden. Laurien zegt dat ze hem niet heeft aangegeven, maar dat Estelle dat heeft gedaan. Het is nu ongeveer de vijfde keer dat we met deze groep samen komen. Een groep vrouwen die allemaal heel veel hebben doorgemaakt.

"Ze kan Gods vergeving niet ontvangen. Ze gelooft dat Jezus is gestorven voor al onze zonden, maar ze kan er niet van los komen."

Bang

Laurien zegt dat ze weggaat, dat het allemaal te veel is. Ik begrijp dat dit een moment is dat er echt toe doet. Spelen we nu ‘kerkje’ of is het ons serieus? Ik moet Laurien letterlijk bij de schouders pakken en diep in de ogen kijken. Na een goed gesprek komt ze weer binnen. God had op mijn hart gelegd om te spreken over vergeving. Laurien begint halverwege de les weer naar mensen te wijzen. Ze is erg bang. Na een explosief gesprek komt boven water dat ze zelf tien jaar geleden een rol heeft gespeelt in de dood van haar vriend. Ze kan Gods vergeving niet ontvangen. Ze gelooft dat Jezus is gestorven voor al onze zonden, maar ze kan er niet van los komen.

Er volgt een heel direct ’oog in oog’ gesprek. Na behoorlijk wat aandringen, spreekt Laurien eindelijk uit dat ze Gods vergeving ontvangt. Daarna breekt ze en ze kan eindelijk Gods genezing ontvangen. We bidden of God haar uit deze omstandigheden wil halen.

Gebedsverhoring

Een week later komt er een totaal andere Laurien binnen. Ze heeft een baan gekregen op een boerderij. Weg uit deze omgeving van alcohol en misbruik. God heeft ons gebed verhoord en ze heeft Zijn hand duidelijk gezien in haar leven. Prijs de Heer!

Over Daniëlle

Daniëlle Oudshoorn woont samen met haar man Joram en vier dochters in Namibië. Danielle is betrokken bij discipelschap in de sloppenwijk Goreangab. Een wijk met golfplaten huizen, zand, armoede, veel cafés, (seksueel) misbruik, jaloezie, geweld, eenzaamheid en geestelijke tegenstand.

Verhalenreeks

'Liefde of vrees' is onderdeel van Daniëlle's verhalenreeks.
De komende weken delen we verschillende indrukwekkende getuigenissen uit Namibië.

Verhalen

Een nieuw begin door Daniëlle Oudshoorn
Namibië
De kerk in Afrika

Een nieuw begin - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Daniëlle Oudshoorn kracht van het evangelie
Namibië
De kerk in Afrika

De kracht van het Evangelie - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Danielle Namibie getuigenis Hadassa
Namibië
De kerk in Afrika

Getuigenis Hadassa - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Daniëlle Oudshoorn groepsfoto Rebekka Namibië
Namibië
De kerk in Afrika

Ontmoeting in Goreangab - Verhalenreeks Daniëlle

prison-g1934bca2a_1920
Namibië
De kerk in Afrika

Van gevangene tot student theologie

Kinderen in Namibie - bron van levend water
Namibië
De kerk in Afrika

Bron van levend water