Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Joram en Daniëlle Oudshoorn

Ommekeer

Verhaal-ommekeer-Goreangab tombo
Wat is veranderd in je leven voor en nadat je je leven aan Jezus gaf? Ik stel deze vraag aan een jonge man in een golfplaten hutje in Namibië. Elke woensdagmiddag komen we met een groep mensen in de sloppenwijk bij elkaar. De meeste van deze mensen zijn recent tot geloof gekomen. God gaf ons de visie om discipelen te maken in de sloppenwijk, en hen toe te rusten, zodat zij weer uit kunnen gaan om discipelen van Jezus Christus te maken.

De laatste woensdag van dit jaar gebruiken we om te evangeliseren. We bidden en vragen God waar Hij wil dat we heen gaan. We lopen een stukje en komen terecht in een hut met drie jonge mannen. We vragen of ze Jezus kennen. Een jonge man vertelt dat hij drie maanden geleden Jezus als Heer en Redder van zijn leven aangenomen heeft. Hij wil graag Jezus volgen, maar hij weet niet hoe. De tweede heeft een gebroken verleden met veel misbruik en luistert stilletjes. De derde jonge man vertelt dat hij drie jaar geleden zijn leven aan Jezus gaf. Ik stel hem de vraag: “Wat is er daarna veranderd in je leven?“ Het blijft een poosje stil. Hij zegt dan: “Eigenlijk niets.”

"We leggen uit dat bekering betekent dat je je omkeert. Dat je niet langer je eigen wil volgt maar de wil van God. Er begint een proces van heiliging, van jezelf verloochenen, kruisdragen en Jezus volgen."

We delen Mattheus 4:17 ‘Van toen af begon Jezus te prediken en te zeggen: Bekeer u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen.’ We leggen uit dat bekering betekent dat je je omkeert. Dat je niet langer je eigen wil volgt maar de wil van God. Er begint een proces van heiliging, van jezelf verloochenen, kruisdragen en Jezus volgen. Het is soms een pijnlijk proces, maar het is zo mooi om zo meer van God in je leven te zien en betrokken te zijn in de plannen van God voor de redding van deze wereld.

Ben jij een discipel van Jezus Christus en help jij anderen om een discipel te zijn? Als we maar iets begrijpen van de grootheid en liefde van God, willen we niets anders dan dicht bij Hem zijn en Hem volgen.

We bidden samen met deze jonge mannen, en spreken af dat we elke week een uurtje samen komen. Om hen te helpen te ontdekken wat het betekent om een leerling en volgeling van Jezus te zijn. Er is namelijk niets mooiers dan dat.

Over Daniëlle

Daniëlle Oudshoorn woont samen met haar man Joram en vier dochters in Namibië. Danielle is betrokken bij discipelschap in de sloppenwijk Goreangab. Een wijk met golfplaten huizen, zand, armoede, veel cafés, (seksueel) misbruik, jaloezie, geweld, eenzaamheid en geestelijke tegenstand.

Dit verhaal verscheen eerder in het magazine Vrouw tot Vrouw van de Hervormde Vrouwenbond

Verhalen

Danielle Oudshoorn Vrouw tot vrouw Goreangab groep bijbelstudie vrouwen
Namibië
De kerk in Afrika

Zijn plan

Een nieuw begin door Daniëlle Oudshoorn
Namibië
De kerk in Afrika

Een nieuw begin - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Danielle Oudshoorn vrouwen
Namibië
De kerk in Afrika

Liefde of vrees - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Goreangab Daniëlle Oudshoorn kracht van het evangelie
Namibië
De kerk in Afrika

De kracht van het Evangelie - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Danielle Namibie getuigenis Hadassa
Namibië
De kerk in Afrika

Getuigenis Hadassa - Verhalenreeks Daniëlle Oudshoorn

Daniëlle Oudshoorn groepsfoto Rebekka Namibië
Namibië
De kerk in Afrika

Ontmoeting in Goreangab - Verhalenreeks Daniëlle

prison-g1934bca2a_1920
Namibië
De kerk in Afrika

Van gevangene tot student theologie

Kinderen in Namibie - bron van levend water
Namibië
De kerk in Afrika

Bron van levend water