Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Libanon

Kees en Esther van der Knijff

Familie van der Knijff
Quote

"Een crisistijd biedt ongekende mogelijkheden voor de kerk om in Jezus’ naam het verschil te maken. Onvoorwaardelijke liefde raakt nog steeds harten!"

Wie zijn jullie?

Wij zijn Esther en Kees van der Knijff. Samen met onze kinderen Hannah, Nathan en Timon wonen we sinds 2021 in Libanon. Esther zet daar haar ervaring als jeugdarts in om laagdrempelige medische zorg te bieden aan kinderen en gezinnen. Kees is als theologisch docent verbonden aan het Arab Baptist Theological Seminary; een predikantenopleiding waar voorgangers voor de hele regio worden opgeleid.

Wat doen jullie?

Door onze aanwezigheid in een door crisis geteisterd land proberen we het licht van het Evangelie te laten schijnen in Libanon. Dat doen we met de lokale kerken en partners. Esther is verbonden aan de Karagheusian kliniek. Hier krijgen mensen toegang tot een goede gezondheidszorgen tegen een minimale betaling. Door de diepe armoede die Libanon teistert, leeft ruim zeventig procent van de bevolking onder de armoedegrens. Zonder het werk van deze kliniek zou medische zorg voor hen onbereikbaar zijn. Aan het seminarie mag Kees een bijdrage leveren aan de opleiding van predikanten. Hij werkt met studenten uit het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika. Zij dienen vaak al in een lokale kerk maar hebben behoefte aan theologische verdieping om hun gemeenten leiding te kunnen geven.

Zonsondergang Libanon Syrië

Wat drijft jullie?

Het besef daalt in dat we in Nederland op allerlei terreinen rijk gezegend zijn. Gaandeweg is in ons hart het verlangen gegroeid om te delen van wat we zelf ontvangen hebben. We zijn dan ook dankbaar dat we de bagage die we in Nederland op mochten doen in Libanon nu heel concreet in kunnen zetten. Meer en meer zien we ook hoeveel we als Nederlandse kerk kunnen leren van broeders en zusters in totaal andere omstandigheden.

Kees en Esther van der Knijff

Uitgezonden in 2021 door gemeente Maranathakerk, Rotterdam-Zuid.

Graag in contact komen? Mail ons op kvdknijff@gzb.nl

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen. Help jij ons mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en gebedsmail

Ik ontvang graag updates en nieuws

Verhalen

Geen keus
De kerk in het Midden-Oosten

Geen keus

Hoe doe je dat, het Evangelie delen
De kerk in het Midden-Oosten

Hoe doe je dat, het Evangelie delen?

Geloven in Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Geloven in Libanon

DSC_0190
De kerk in het Midden-Oosten

Boodschap van hoop in wanhoop

MockupMaison_DD_E13

Ontdek onze gloednieuwe website

TFC Eemnes

Een steentje bijdragen

Bulgarije
De kerk in Europa

Samaritaanse Vrouwen delen het Evangelie

Sixto Hernandez
De kerk in Latijns-Amerika

Hoop voor daklozen

Jiwan Nepal
De kerk in Azië

Het Evangelie in de bergdorpen