Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Rwanda

Rik en Caroline Mager

Rik en Caroline Mager
Quote

"Er is altijd sprake van twee zendingsvelden: de plaats waar God je een taak heeft gegeven en, niet minder belangrijk, ook jijzelf. Succes hangt af van de voortdurende interactie tussen deze twee zendingsvelden."

Wie zijn jullie?

Wij zijn Rik en Caroline Mager. Rik is theoloog en predikant. Caroline is orthopedagoog. Sinds september 2021 maakt ook Jonathan deel uit van ons gezin.

Wat doen jullie?

We werken samen met de Anglicaanse Kerk in Rwanda in de diocees van Cyangugu. Het gebied van de diocees strekt zich uit over het district Rusizi en het grootste deel van het Nyamasheke district, in het zuidwesten van Rwanda. De afstanden zijn door de slechte wegen vaak enorm en armoede is een algemeen probleem. Rik is theologisch trainer en heeft een theologisch trainingscentrum opgezet voor kerkleiders, zoals predikanten, kerkplanters en jeugdleiders. Zo kunnen ze hun werk doen met de broodnodige (achtergrond)kennis. Ook is hij als predikant verbonden aan de Engelstalige dienst in Kamembe. Caroline werkt met gezinnen in de dorpjes. De focus ligt op het tegengaan van ondervoeding, maar ook opvoeding en ontwikkeling komen aan bod in de trainingen. Caroline houdt zich ook bezig met projecten binnen het onderwijs; zo coördineert ze de sponsoring van vakscholing voor kansarme studenten.

Caroline Mager voedingsprogramma

Wat drijft jullie?

Veel mensen denken bij Rwanda - het land van de duizend heuvels - aan de bloederige genocide van 1994. Een verschrikkelijke gebeurtenis, maar niet het einde. In onze uitzending staat de hoopvolle belofte uit Jesaja 55 centraal. Wij geloven dat God een plan heeft voor Rwanda, waar wij een klein onderdeel van mogen zijn.

Rik en Caroline Mager

Uitgezonden in 2017 door gemeenten van Zevenhoven en Woerdense Verlaat.

Graag in contact komen? Mail ons

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Laatste nieuwsbrieven Rik en Caroline

Oktober 2022

Maart 2022

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Rwanda opleiding predikanten 2
Rwanda
De kerk in Afrika

De opleiding van Rwandese predikanten

gebed
Rwanda
De kerk in Afrika

Gebedshoudingen

Foto Rik Mager
Rwanda
De kerk in Afrika

Gehoorzaamheid

DSC_0264
Rwanda
De kerk in Afrika

Zilver of goud...

Rik en Caroline Mager
Rwanda
De kerk in Afrika

Tussen twee werelden