Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Kleuteronderwijs ECD in Burema (15)
Rwanda
De kerk in Afrika
Omzien naar je naaste

Onderwijs voor kwetsbare kleuters

Doelbedrag

€ 8.100

Waarom is dit project nodig?

Op het gebied van kleuteronderwijs zijn de voorzieningen in Rwanda beperkt, vooral op het platteland waar veel arme gezinnen leven. Er is een tekort aan goed lesmateriaal en getrainde leerkrachten.

Kleuteronderwijs ECD in Burema (44)

Wat houdt het project in?

De kerk wil haar gebouwen openzetten, zodat alle kinderen – of ze uit een christelijk gezin komen of niet – dicht bij huis naar school kunnen.   Naast training krijgt elke school een materialenkist uitgereikt, zodat de leerkrachten les kunnen geven met de bijbehorende leermaterialen. Ook wil de kerk ouders betrekken bij het onderwijs, zodat zij zien wat goede zorg en onderwijs met hun kinderen doet. Zo worden zij gestimuleerd om wat ze zien en horen ook thuis toe te passen.

In dit project worden in vier jaar 12 kleuterscholen getraind en krijgen ruim 800 kinderen de kans om zich gezond te ontwikkelen. Door vroegtijdig te investeren in een kind, kan achterstand later voorkomen worden.

Het verhaal van... Gatuza

In het dorpje Gatuza zijn ze heel blij met de ondersteuning voor het kleuteronderwijs. De kerk daar wordt gebruikt als leslokaal, maar meer dan kerkbanken en een schoolbord was er tot voor kort niet. Nu de twee leerkrachten getraind zijn en een box met les- en spelmateriaal tot hun beschikking hebben, is er veel veranderd. De kleuters kunnen in verschillende hoekjes aan de slag met lezen, tekenen, bouwen, puzzelen, etcetera. Ook de dominee is blij dat zijn kerk verschil kan maken voor de toekomst van deze kinderen en hun gezinnen.

Partner: Anglicaanse kerk in Kigali

Projectcode: RW.1.108 (bij bankoverschrijving vermelden)

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Malawi Ellomwe bijbelstudieproject
De kerk in Afrika

Bijbelstudieprogramma Ellomwe taal

Enukweni II (39)
De kerk in Afrika

Jeugdwerk in Noord-Malawi

2016-03-01 (10)
De kerk in Afrika

Huwelijkscursussen

2016-03-07 (55)
De kerk in Afrika

Trainingen om je geloof te delen

Enukweni II (3)
De kerk in Afrika

Jongerenwerk in Zuid-Malawi

MW.2.106.2
De kerk in Afrika

Zorg voor de natuur - Malawi

mw.2 104 shelter okt20[22135]
De kerk in Afrika

Opvanghuis voor mensen met een beperking

Enukweni (13)
De kerk in Afrika

Opleiding van predikanten en voorgangers