Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Kees en Esther van der Knijff

Trouw

Esther van der Knijff natuur Libanon
“We zoeken een nieuw commissielid voor de zendingscommissie.” Vergelijkbare berichtjes heb ik de afgelopen jaren regelmatig langs zien komen. Het aantal mensen dat een taak voor langere tijd doet, is steeds kleiner aan het worden. Na drie of vier jaar in de zendingscommissie - zomaar een voorbeeld - geven mensen aan dat het tijd is om te stoppen. Ook in ons werk is het niet meer vanzelfsprekend dat we gedurende twintig jaar voor één werkgever blijven werken. Na een aantal jaar zoeken we een nieuwe uitdaging in een andere baan.

Wij krijgen ook regelmatig de vraag: “Hoe lang blijven jullie hier in Libanon?” De mensen hebben de laatste jaren veel hulpverleners en expats zien vertrekken, onder andere door de economische crisis en de toenemende uitdagingen in het dagelijks leven. Dat is te begrijpen, maar het heeft de mensen ook teleurgesteld en voorzichtig gemaakt om vriendschappen aan te gaan met nieuwe werkers uit het buitenland. “Ze zullen vast snel weer vertrekken.”

Vertrouwen

Trouw en toewijding zijn woorden die bij me opkomen. Trouw je werk doen op de plaats waar je geroepen bent, ook als de omstandigheden niet zo makkelijk zijn. Je toewijden aan een taak, ook al is dat niet iets waar je zelf beter of gelukkiger van lijkt te worden. Misschien een taak die ronduit saai is, of die juist veel van je vraagt. En dan toch volhouden.

Trouw wordt beloond met vertrouwen. Mensen leren je kennen als iemand die te vertrouwen is. En wat veel belangrijker is: God belooft ons dat Hij eeuwig trouw is. In Psalm 18:26 lezen we “To the faithful, You show Yourself faithful”. Hij is trouw, zelfs als wij ontrouw zijn.
God weet wat het betekent om Zich aan een ‘commitment’ (of verbond) te houden, zelfs tegen de hoogste prijs: de dood van Zijn enige Zoon. Wat een trouwe God dienen wij! Wat betekent dat voor onze trouw en toewijding?

"God weet wat het betekent om Zich aan een ‘commitment’ of verbond te houden, zelfs tegen de hoogste prijs: de dood van Zijn enige Zoon."

Trage beloning

Ik las recent in het boek “Onrustig is ons hart” van Niek Tramper de term ‘slow reward of fidelity’: de trage beloning van trouw. Het leven bestaat uit herhaling, soms gaan dingen traag of lijkt het saai. Maar door vol te houden en trouw te zijn, midden in de routine, kan er vernieuwing en groei plaatsvinden in ons leven.

Misschien betekent het dat we minder taken op ons moeten nemen, om ze toegewijd te kunnen blijven doen. Wees trouw, omdat Hij trouw is!

Esther van der Knijff woont samen met haar man Kees en kinderen Hannah, Nathan en Timon in Libanon. Esther zet daar haar ervaring als jeugdarts in om laagdrempelige medische zorg te bieden aan kinderen en gezinnen. Lees hier meer over hun werk en drijfveer.

Dit verhaal verscheen eerder in het magazine Vrouw tot Vrouw van de Hervormde Vrouwenbond

Verhalen

Headerafbeelding verhaal Knijff zekerheid
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Wat biedt zekerheid?

IMG_20230501_100204980 - omgevingsfoto libanon kees en esther jpeg
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Hoop

Yaser en kids met beperk - afkomstig van FB ABTS
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Getuigenis van Yasser en Media uit Libanon

Esther van der Knijff Libanon
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Vreemdeling zijn

Esther van der Knijff actiefoto
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Een beker koud water

Familie van der Knijff
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Vlog kinderen van der Knijff in Beiroet

Yaser
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Vluchtelingen Yasser en Media verspreiden Jezus’ liefde

Hoe doe je dat, het Evangelie delen
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Hoe doe je dat, het Evangelie delen?

Geloven in Libanon
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Geloven in Libanon