Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Joram en Daniëlle Oudshoorn

Van gevangene tot student theologie

prison-g1934bca2a_1920

Wie had ooit kunnen denken dat Mervin zou gaan studeren aan het Namibia Evangelical Theological Seminary (NETS)? Hij was een ‘vechter’ uit het ruige zuiden van Namibië en zat vol boosheid. Omdat hij een vrouw had mishandeld, kwam hij in de gevangenis terecht. “Een uur lijkt daar een dag te duren en een dag voelt als een week. Dus dan heb je heel veel tijd om na te denken.”

Via een Alpha Cursus komt Mervin uiteindelijk tot geloof. “Ik gaf mijn hart aan de Heere. Het veranderde mijn leven. Ik moest onder ogen zien wat ik verkeerd had gedaan en mijn excuses aanbieden aan de vrouw die ik mishandeld had.” Achter de tralies raakte Mervin onder de indruk van het Bijbelgedeelte van Paulus en Silas, die God prezen in de gevangenis. “Net als zij voelde ik Gods aanwezigheid. Ondanks de gevangenismuren voelde ik vrijheid. Eerst was ik dood door de zonde, maar nu was ik levend gemaakt!”

"Ondanks de gevangenismuren voelde ik vrijheid. "

Uiteindelijk kwam Mervin vervroegd vrij. Nu – vijftien jaar later – is hij student op NETS. “Soms worstel ik nog met boosheid en met wat ik gedaan heb. Maar dan herinner ik mezelf aan waar ik was en wat God gedaan heeft in mijn leven. En ik zie hoe Hij mij vandaag wil gebruiken.”

NETS helpt Mervin om verder te groeien en zich voor te bereiden op zijn werk in de kerk. “Ik wil graag toegerust worden. Ik leer hier elke dag opnieuw en wil blijven leren!”

In Nederland zijn er genoeg opties tot het volgen van goed theologisch onderwijs. Helaas is dat in Namibië erg schaars. Het afstandsonderwijs maar ook de dagopleiding van NETS voorziet in een grote behoefte en de vraag naar theologische toerusting en kennis hoe om te gaan met pastorale nood als traumaverwerking. Het afstandsonderwijs bereikt de meest afgelegen plaatsen in Namibië. Ook in gevangenissen wordt onderwijs gegeven door NETS. Meer weten? Lees hier meer over het project.

Programmanieuwsbrief Namibië

December 2021

December 2020

Verhalen

Bron van levend water
De kerk in Afrika

Bron van levend water

Colombia kerk Sixto
De kerk in Latijns-Amerika

Getuigenis Elisa uit Colombia

Blog Harriette Smit Nederlands bezoek Franse kerk
De kerk in Europa

Nederlandse jongeren zijn als een trampoline voor de Franse kerk

Blog Wolters moestuin
De kerk in Europa

Genade

Afbeelding2
De kerk in Afrika

Beurskrag

Godeschalk blog juli 2022
De kerk in Afrika

Toch nog een examen

Familie van der Knijff
De kerk in het Midden-Oosten

Vlog kinderen van der Knijff in Beiroet

Verhaal Adré en Marja - Thuis
De kerk in Europa

Thuis

Harriette Smit column juni 2022
De kerk in Europa

Tussen de wijngaarden en het beton groeit iets moois