Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Gerrit en José Heino

Terug naar Nederland

heino_terugkeer_0
Wij bevinden ons in een overgangstijd. Op 24 en 25 augustus is onze inboedel ingepakt en in een container geladen. Het verschepen van de container naar Nederland duurt 6 tot 8 weken. Als alles meezit, komt de container in de tweede helft van oktober in Capelle aan den IJssel aan. Op 31 augustus hebben we ‘de deur van ons huis achter ons dichtgetrokken’. De tijd tot ons definitieve vertrek uit Zuid-Afrika, D.V. vrijdag 30 september, mogen we gebruik maken van het huis van Jackie en Cornie. Jackie is een oud-collega van Mukhanyo en ouderling in onze kerkelijke gemeente in Pretoria.
Foto 1

José heeft begin juni afscheid genomen van Madibeng Centre for Research (MCR) in Brits. Het was een mooi afscheid. Het nagenoeg voltallige personeel was aanwezig en er zijn warme woorden gesproken door zowel collega’s als management. José had voor iedereen een tasje gemaakt met daarin een pak Hollandse speculaas, een sleutelhanger met klompjes en een persoonlijk afscheidswoord. Dat werd enorm op prijs gesteld. We zijn blij dat voor haar een nieuwe arts is benoemd, zodat de onderzoeksstudies kunnen worden voortgezet.

Door het relatief vroege afscheid van MCR heeft José iets meer tijd gekregen om het werk in Zama Zama op een goede manier af te ronden. Het werk in Zama Zama loopt door tot ongeveer half september. José houdt op dit moment nog gewoon spreekuur en is daarnaast bezig om het werk over te dragen aan de huidige staf en een clinical associate (die het midden houdt tussen een arts en een verpleegkundige). Het afscheid van Zama Zama zal in september plaatsvinden.

"Japie, de opvolger van Gerrit, is enthousiast, heeft hart voor de studenten en staat open voor een 'warme' overdracht."

Op 18 juli is de opvolger (Japie) van Gerrit begonnen. Japie is jarenlang directeur van een school geweest. Hij is enthousiast, heeft hart voor de studenten en staat open voor een ‘warme’ overdracht. Gerrit heeft hem de afgelopen weken ingewerkt en is dankbaar dat Japie zijn taak als manager onderwijs heeft overgenomen. Gerrit heeft op 12 augustus formeel afscheid genomen van zijn collega’s op Mukhanyo. Op die dag was er namelijk een bijeenkomst voor het voltallige personeel. Brian de Vries, de directeur, heeft hem hartelijk bedankt voor zijn inzet en zei dat men verwachtte Gerrit zeker nog eens terug te zien. Op 5 september hebben de collega’s op de Pretoria campus afscheid genomen van Gerrit met een ‘high tea’. Gerrit zal zich tot eind 2023 vanuit Nederland nog bezighouden met het ‘upgraden’ van de 4 modules ‘Becoming a Christian Teacher’ die deel gaan uitmaken van het Post Graduate Certificate in Education’ (een post-hbo-opleiding).

Op D.V. vrijdagavond 30 september 2022 hopen we, na een missie van bijna 6 jaar in Zuid-Afrika, naar Nederland terug te keren. Het afscheid nemen van de vele mensen die we hier hebben leren kennen, collega’s, studenten, patiënten, vrienden en gemeenteleden, valt niet mee. Maar we zijn dankbaar dat God ons de gezondheid en mogelijkheden heeft gegeven om het werk in Zuid-Afrika te doen. Hij die ons destijds heeft geroepen en gezonden, is getrouw. Aan Hem alle dank, lof en eer!

Op D.V. zondag 9 oktober 2022 wordt in de hervormde wijkgemeente Dorpskerk, Kerklaan 2 te Capelle aan den IJssel om 10.00 uur de terugkomdienst gehouden waar u van harte welkom bent. U kunt de dienst ook via de livestream volgen.

Verhalen

Afbeelding2
De kerk in Afrika

Beurtkrag

Sangoma
De kerk in Afrika

Sangoma

Cesta Obnovy Leendert Wolters
De kerk in Europa

Cesta Obnovy in Most

Esther van der Knijff natuur Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Trouw

Verhaal Herman Meijer Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan

Vertelavond Jiwan

De levende evangelist Bharati vertelt

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog
De kerk in Afrika

Rare tijden en lange rijen

Familie Vrij groep Albanië
De kerk in Europa

Vuurtje

20221117 - Burcht
De kerk in Europa

Van Hus tot Havel