Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Colombia

Jan en Wilma van Doleweerd

Portretfoto Jan en Wilma-3
Quote

“Een gelovige is een krijtje in Gods handen, waarmee Hij Jezus’ naam in de wereld schrijft.”

Wie zijn jullie?

Wij zijn Jan en Wilma. Ruim dertig jaar geleden werkte God in ons het verlangen om samen dienstbaar te zijn in Zijn Koninkrijk. En dat verlangen is nooit meer verdwenen. Evangelisatie, onderwijs en zorg werden de kernwoorden van ons leven. Deze missie bracht ons en onze kinderen op verschillende plaatsen op de wereld. Niet alleen om te geven, maar ook om te ontvangen en de brug te zijn tussen hen en de gemeenten in Nederland. Want met elkaar ontvangen we meer kennis over de liefde van God in Jezus Christus. In januari 2024 zijn we uitgezonden naar Colombia vanuit de PKN Langbroek.

Wat gaan jullie doen?

Jan draagt bij aan de vorming en toerusting van predikanten in samenwerking met het bijbelseminarie in Medellín (FUSBC) en de Presbyteriaanse kerk (IPCSR). Rond de diverse vormen van toerusting is de vraag: hoe kun je als predikant, kerkleider of gemeentelid vanuit het Evangelie richting geven aan mensen in de huidige context van Colombia (verstedelijking, secularisatie, kloof arm/rijk, geweld/vrede). Daarnaast is hij werkzaam als adviseur van de commissie kerkplanting bij de Presbyteriaanse kerk. De campus van het Seminarie vormt een geloofsgemeenschap. Diverse docenten en studenten wonen permanent op de campus. Wilma draagt bij aan de pastorale en sociale steun aan studenten. Daarnaast doet zij mee met de door de presbyteriaanse kerk opgezette diaconale of sociale programma’s.

Sfeerbeeld Colombia natuur

Wat drijft jullie?

Het voorbeeld van Jezus drijft ons. Zoals Hij bewogen was met de mensen, hen onderwees en hen te eten gaf door brood en vis te vermenigvuldigen. Zo willen wij onze gaven van ‘brood en vis’ via Hem teruggeven aan anderen. Daarnaast willen we de mensen zien zoals Jezus hen zag. Mensen liefhebben en hen bijstaan in hun nood en behoeften.

Jan en Wilma van Doleweerd


Uitgezonden naar Colombia, in 2024 door de PKN Langbroek

Graag in contact komen? Mail ons

slotdia film zendingsmaatje Doleweerd Groot
Meer weten over Colombia?
Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Word ons Zendingsmaatje
Laatste nieuwsbrieven Jan en Wilma

Juni 2024

Februari 2024

Hou mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

IMG_0444
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Zout van de aarde

verhaal-colombia-doleweerd
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Een nieuwe lach