Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Zuid-Soedan

Peter en Jeannette de Groot

Peter en Jeannette de Groot kleiner formaat
Quote

"We zijn getroffen door de hoop die vluchtelingen vinden in het geloof in God en de veerkracht die ze daardoor hebben gekregen."

Wie zijn jullie?

Wij zijn Peter en Jeannette de Groot en werken sinds 2018 met de Anglicaanse kerk van Zuid-Soedan, eerst vanuit Oeganda, later in Zuid-Soedan. Voor onze uitzending was Peter gemeentepredikant in Nederland. Jeannette heeft een achtergrond in de gezondheidszorg. Peter en Jeannette hopen eind maart 2024 weer terug te keren naar Nederland.

Wat doen jullie?

Peter is betrokken bij Kajo Keji Christian College (KCC). Hij is docent theologie en leidt predikanten op. Veel gemeenten hebben nu geen eigen predikant. Het algemene opleidingsniveau in Zuid-Soedan is laag. Onderwijs is de sleutel naar een betere en vooral vredige toekomst voor het land. De kerk wil daarin een belangrijke rol spelen. KCC is de laatste jaren sterk gegroeid en is bezig met professionaliseren. In dat proces ondersteunt Peter de dagelijkse leiding van de school. Jeannette traint vrouwen over preventieve gezondheidszorg o.a. over hygiëne, goede voeding, eerste hulp en moeder- en kindzorg. Het doel is om hun dagelijkse leefsituatie te verbeteren. Deze vrouwen delen op hun beurt de opgedane kennis in hun eigen omgeving van de buurt en de kerk. Zo is het bereik groot.

Jeannette de Groot voorlichting

Wat drijft jullie?

Daar gaan waar God naartoe roept. Dat was en is ons verlangen. En God heeft ons geroepen naar Zuid-Soedan; een land dat in 2011 feest vierde vanwege de onafhankelijkheid, maar al snel in een uitzichtloze burgeroorlog raakte. We verlangen dat de kerk voor het land tot een zegen zal zijn, door te putten uit de bron vrede: het evangelie van Jezus Christus. We hopen en bidden ook dat onze aanwezigheid voor de mensen een bemoediging zal zijn.

Peter en Jeannette de Groot

Uitgezonden in 2018 door gemeente Hervormde Gemeente Eemnes. Peter en Jeannette hopen eind maart 2024 weer terug te keren naar Nederland.

Graag in contact komen? Mail ons

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Laatste nieuwsbrieven Peter en Jeannette

Februari 2024

September 2023

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Verhaal-roeping-fam-de-groot-banner
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Enthousiasme voor God en een roeping naar Zuid-Soedan

IMG_20210921_131604
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Situatie Zuid-Soedan

TFC Eemnes
Nederland

Een steentje bijdragen

Zuid-Soedan DSC_0243 - verhaal sfeerfoto
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

(On) vruchtbaar

20220125_123842 - verhaal kajo keji peter en jeannette
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Gemotiveerde docenten Kajo Keji