Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evangelist Hans van Beek overleden in Vietnam

vietnam-3732375
Nadat Hans van Beek een week eerder overleden werd aangetroffen in zijn huisje in Vietnam, is op woensdag 14 december tijdens een ontroerende dienst afscheid van hem genomen. Hans is 71 jaar oud geworden.

Hans van Beek was een bijzondere man, die zijn leven in dienst stelde van Gods koninkrijk van het licht. Hij groeide op in Abcoude, Utrecht en Papendrecht. In 1973, op 22-jarige leeftijd, kwam hij tot geloof. Na een opleiding aan de Bijbelschool in Heverlee groeide bij Hans het verlangen om zendeling in China te worden. Dit land stond echter niet open voor buitenlandse zendingsorganisaties, dus vertrok Hans in 1981 op eigen initiatief naar Hongkong. Daar kwam hij in contact met Jeugd met een Opdracht en ging hij zich via hen inzetten voor Vietnamese bootvluchtelingen. Zo groeide het contact met mensen uit dit land.

Uitzending vanuit Papendrecht

In 2000 werd Hans naar Vietnam uitgezonden door Jeugd met een Opdracht en de GZB vanuit de Hervormde Gemeente Papendrecht, zijn thuisgemeente. Hij voorzag Vietnamezen van oventjes op zonne- en houtenergie. Zo kwam hij ook in contact met de bewoners, bij wie hij de Heere Jezus bekendmaakte. Verschillenden van hen kwamen tot geloof. Ook na zijn pensioen bleef Hans in Vietnam wonen en werken. Door corona moest Hans’ verlof jaar op jaar worden uitgesteld. Ook dit jaar kwam er niet van, totdat God hem in Zijn volmaakte licht opnam.

Adventskalender

Hans maakte sinds enkele jaren een adventskalender. Dit jaar was het een bijzondere: een terugblik op zijn leven. De kalender is te zien via deze link.

Uitvaart- en herdenkingsdienst

Hans is in Vietnam begraven, bij het volk dat hij het grootste deel van zijn leven diende. De uitvaartdienst heeft plaatsgevonden op woensdag 14 december. In januari wordt in de Hervormde Gemeente Papendrecht een herdenkingsdienst ter nagedachtenis van Hans van Beek gehouden, in samenwerking met Jeugd met een Opdracht en de GZB.

De GZB herdenkt Hans als een bevlogen werker in dienst van het koninkrijk van God. We bidden en verwachten dat God Zelf Zijn koninkrijk blijft uitbreiden in Vietnam, een land dat voor een groot deel nog in duisternis leeft. Hij gaat door met Zijn werk, waarvoor Hans zijn leven in dienst mocht stellen.

Verhalen

20230403 - Masopůst
Tsjechië
De kerk in Europa

Vasten en feesten in Praag

jlk mrt 18 2023_166
Tsjechië
De kerk in Europa

Bid, zonder ophouden

rsz_dsc_0010
Filippijnen
De kerk in Azië

God beantwoordt gebed

Heleen Dandash - Moeders van Libanon (2)
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

De moeders van Libanon

Gewoon Gastvrij Leendert Wolters
Tsjechië
De kerk in Europa

Gewoon Gastvrij

Yaser en kids met beperk - afkomstig van FB ABTS
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Getuigenis van Yasser en Media uit Libanon

Harriette Smit - Zoete beignets en as op je hoofd
Frankrijk
De kerk in Europa

Zoete beignets en as op je hoofd

Ibrahim Nseir Aleppo Syrië
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

De kerk als schuilplaats

Leendert Wolters Tsjechie Straat Muzikant
Tsjechië
De kerk in Europa

Spuiten en slikken