Teamuitje en afscheid Kees
27 juni 2024, teamuitje en afscheid Kees Zeelenberg
Donderdag 27 juni was het zover: ons jaarlijkse GZB-teamuitje. Wat een zegen, een zonnige dag! We vertrokken richting Kloosterboerderij De Beug in Odijk, een prachtige locatie. Na een welkomstdrankje verdeelden we ons in drie groepen om het boerderijleven te ontdekken. Eén groep ging aan de slag om de moestuin te voorzien van een natuurlijke omheining, zodat de reeën de lekkere sla niet uit de tuin kunnen eten. Een andere groep oogstte sla, kruiden, eetbare bloemen en fruit uit de boomgaard voor het biologische diner die avond. De derde groep ging het land op om een mooi veldboeket te plukken voor op de tafels. We genoten van de omgeving, leerden interessante weetjes over de prachtige natuur en de mooie producten.
Na deze workshops genoten we van een heerlijk drankje en hapje in de schaduw van de sfeervolle tent. Het was waardevol om in een ontspannen setting met collega's uit binnen- en buitenland bij te praten.
Afscheid Kees
Dit teamuitje was ook de gelegenheid om afscheid te nemen van onze teamleider buitenland, Kees Zeelenberg. Ruim zeven jaar werkte hij bij de GZB, maar veel collega's kenden hem al veel langer. We namen ruim de tijd om hem in het zonnetje te zetten en onze dank uit te spreken voor zijn inzet en bijzondere manier van werken. In de sfeervolle oude deel van de boerderij zongen we voor Kees, en hoorden we mooie woorden van Team Buitenland, de directeur Martijn van den Boogaart en Herbert Bulten van de Raad van Toezicht. Van Diane kreeg Kees een prenten- en schilderijenboek met allerlei gedachten en wensen van de collega's van GZB.
Kees had voor ons ook een prachtig afscheidscadeau: hij maakte een schilderij aan de hand van 2 Koningen 3 vers 16 (zie foto in de slider hieronder). Dit schilderij herinnert ons aan het werk van de GZB: geulen graven, samen met onze partners in het buitenland, wachtend op de zegen en de rijke stromen van de Heilige Geest. Geweldig om dit schilderij op kantoor te mogen hangen.
Na dit afscheidsmoment was het tijd om aan tafel te gaan. Er was een overvloed aan heerlijk, biologisch en deels zelfgeoogst eten. Na het diner was er nog een liturgisch moment onder leiding van Jaap Haasnoot. We zongen met elkaar en baden om de zegen van God, ook voor de komende zomerperiode.
Bekijk de foto's hieronder: