Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Gerrit Vreugdenhil

Uitzenddienst ds. Gerrit Vreugdenhil

1
Afgelopen zondagmiddag is ds. G.C. Vreugdenhil vanuit de Sint-Jansgemeente in Gouda uitgezonden naar Colombia. Hij wordt daar namens de GZB docent aan een seminarie van de FUSBC in Columbia.

Ds. M. C. Batenburg maakte ds. Vreugdenhil los van de gemeente, daarna verzorgde ds. A. J. Mouw de uitzending namens de GZB. Ook werd hij toegesproken door burgemeester P. Verhoeve van de burgerlijke gemeente Gouda, door voorzitter P. Vermaat van de kerkenraad, door directeur M. van den Boogaart, directeur van de GZB, en door ds. K. van den Berg namens de protestantse gemeente Gouda.

Tijdens de dienst had de preek uit Jesaja 59 het thema ”De missie van God en de belofte van een nieuw verbond!”. Ds. Vreugdenhil sprak over "God die ons ondanks alles opzoekt. Zending is de missie van God zelf. De Geest van God schakelt mensen in. Mensen moeten weten dat er een deur is die openstaat. En Jezus is die Deur.”

Ds. Vreugdenhil zal periodiek in Colombia lesgeven aan het seminarie. Bid je voor hem en zijn vrouw en gezin die in Nederland blijven? Je kunt zijn werk ondersteunen door zijn Zendingsmaatje te worden via www.zendingsmaatje.nl. Leef, bid en geef mee!

Thema van de dienst

“De missie van God en de belofte van een nieuw verbond."

Interesse in zending?

Al langer leefde bij Herman en Anneloes Meijer de wens om zich in te zetten binnen Gods wereldwijde kerk. Denk je daar ook wel eens over na? Op zaterdagmorgen 19 november organiseert de GZB ‘Zend mij!’, een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben in een uitzending via de GZB.

Verhalen

Cesta Obnovy Leendert Wolters
De kerk in Europa

Cesta Obnovy in Most

Esther van der Knijff natuur Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Trouw

Verhaal Herman Meijer Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan

Vertelavond Jiwan

De levende evangelist Bharati vertelt

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog
De kerk in Afrika

Rare tijden en lange rijen

Familie Vrij groep Albanië
De kerk in Europa

Vuurtje

20221117 - Burcht
De kerk in Europa

Van Hus tot Havel

Elise Verschuure Deisse Fernández Leal
De kerk in Latijns-Amerika

Koken voor de kinderen

rsz_harriëtte_smit_nederlandse_jongeren_montauban
De kerk in Europa

Nederlandse scholieren ontmoeten Franse kerk