Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

De levende evangelist Bharati vertelt

Vertelavond Jiwan
Wanhopig heft Navaraj Bharati uit Nepal zijn te vroeg geboren, dode zoon naar de hemel. “God, is dit wat U heeft beloofd? Ben ik hierom christen geworden?” De God van alle leven deed een wonder: de pasgeboren baby kwam weer tot leven! En hij noemde zijn zoon Jiwan, Nepalees voor 'Leven'.

De inmiddels 35-jarige Jiwan Bharati was donderdagavond 24 november te gast op de Vertel,-avond van de GZB in samenwerking met de centrale zendingscommissie van de Hervormde Gemeente Ede. Jiwan doet deze en volgende week een toer langs kerken.

Visioen

Het verhaal van de geboorte van Jiwan, inmiddels evangelist van de Himalaya Outreach Mission, is nog niet klaar. Vader Navaraj kwam uit de hoge brahmaankaste en was voorbestemd hindoepriester te worden. Maar na het kopen van een Johannes-evangelie op een markt en later een complete Bijbel, kwam hij tot geloof. Zijn familie stelde hem voor de keus: “Of je gelooft weer in onze goden, of je gaat het huis uit.” “Dan ga ik naar de hoofdstad, Kathmandu”, was Navaraj’s antwoord.
Hij was echter net getrouwd met Subarna, die vasthield aan het hindoegeloof. Maar zij volgde haar man. Ze kregen een zoon en een dochter, maar ze bleef hindoe. Maar nu, na dit wonder bij de geboorte van hun derde en vierde kind, ging ook zij geloven in Jezus als haar Verlosser. “Mijn vader werd heel ziek”, vertelde Jiwan. “Hij kon nog niet eens zijn tanden poetsen. Toch kreeg hij een visioen van God in zijn hart dat hij zou gaan evangeliseren in de bergen van Tibet, in communistisch China. Uiteindelijk is hij er verschillende keren geweest. De eerste keer ging hij op de rug van een vriend.”

"Mijn vader werd heel erg ziek. Toch kreeg hij een visioen van God in zijn hart dat hij zou gaan evangeliseren in de bergen van Tibet, in communistisch China."

Verstillen

Na Jiwans verhaal kregen de zo’n zestig aanwezigen gelegenheid te verstillen, en na te denken over de grote daden van God in hun leven, mede naar aanleiding van 1 Petrus 2:9 en 10. Daarna konden zij die ervaringen delen in kleine groepjes.

GZB’er Diane Palm daagde de Edenaren uit op de meegebrachte kruk iets van het overdachte te delen. Een vrouw vertelde hoe ze in contact kwam met een islamitische vluchtelinge die met haar wilde bidden omdat haar man was zoekgeraakt tijdens de reis. Na uiteindelijk drie jaar zocht die vrouw de vertelster weer op. Ze was christen geworden omdat Jahweh haar gebed had verhoord. Haar man was na drie jaar uit Griekenland gekomen. En hij was daar tot geloof gekomen.

Bezoek een Vertel,-avond

Benieuwd geworden naar de andere verhalen die Jiwan Bharati vertelt? Of ook iets delen over de grote daden van God in jouw leven? Bezoek dan de laatste Vertel,-avonden.

Vertelavond Jiwan en Diane
Vertelavond Jiwan
Vertelavond in Ede Jiwan
Vertelavond op de kruk
Vertelavond Ede Jiwan
Vertelavond Ede

Verhalen

Vertel avond Giessenburg Arie Daniëlle Manassa Randa Egypte
Nederland

Vertel, door Daniëlle

2023_GZB-Experience_Colombia4 (11)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 4

Mark Godeschalk arts Congo
Congo
De kerk in Afrika

Een kostbaar leermoment

Rik Mager doop Rwanda
Rwanda
De kerk in Afrika

Dopen in Rwanda

2023_GZB-Experience Colombia verhaal2 (8)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 2

2023_GZB-Experience_Colombia 3en4 (28)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 3

Header bibliotheek Praag
Tsjechië
De kerk in Europa

De christelijke bibliotheek van Praag

2023_GZB-Experience_Colombia (11)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 1

2023_Vita-Malawi vlogs
Malawi
De kerk in Afrika

GZB-Experience VITA-Malawi | 4 | vlogs