Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

De kerk in Europa

Gemeentestichting in Duitsland krijgt steeds meer vorm

IMG_5276 duitsland gerrit en jorine verkleind
De kerk in met name het oosten van Duitsland is klein; veel mensen weten nauwelijks iets over het christelijk geloof. Juist hier willen zendingswerkers Gerrit en Jorine van Dijk en Gerard en Janneke de Wit Gods liefde delen. Maar hoe doe je dat in een omgeving waar religie geen plek heeft in de maatschappij?

Gerrit en Jorine van Dijk zijn al jarenlang bezig om contacten op te bouwen in de achterstandswijk waar ze wonen, in de stad Rostock. Onder de naam Haltepunkt E groeit hier langzaam maar zeker een christelijke gemeenschap. Er is een straatcafé en sinds 2021 huren ze een pand voor de diverse activiteiten die ze organiseren.

Na een paar jaar zaaien en contacten leggen, is er dit jaar een geloofsverdiepingsgroep voor vrouwen van start gegaan. De eerste keer waren er ongeveer 9 vrouwen uit de wijk, inmiddels doen ongeveer 15 vrouwen mee. Na alle activiteiten die meer algemeen van aard zijn, is dit een hele stap. Heel hoopvol dat het vertrouwen er is, dat vrouwen hier open voor staan en graag meer willen weten van het christelijk geloof. Nog klein in aantal, maar voor Gerrit en Jorine echt wel een hoogtepunt het afgelopen jaar.

Lees hier meer over de familie Van Dijk.

Lees hier meer over familie de Wit.

Ook Gerard en Janneke de Wit mogen terugzien op een mooi jaar. Het opbouwen van contacten en het winnen van vertrouwen in Lankow, een achterstandswijk van de stad Schwerin, werpt z’n vruchten af. Met 20medewerkers uit de wijk organiseerden ze een openlucht kerst- en paasfeest voor circa 100 buren. Gemiddeld 15 kinderen en hun ouders horen zaterdags bij de Kidsclub over Jezus.

Verhalen

Headerafbeelding Egypte verhaal De Wit
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Een haan in de kerk

verhaal-gods-liefde-1
Namibië
De kerk in Afrika

Gods liefde

Headerafbeelding fakkels sint jan frankrijk groot
Frankrijk
De kerk in Europa

Feest van Sint Jan: overgang en vernieuwing

Portretfoto Jiwan Nepal 1
Nepal
De kerk in Azië

Het Evangelie in Nepal

BANNER-2
Nederland

Teamuitje en afscheid Kees

Esther Visser
Thailand
De kerk in Azië

Kerkplanters in Thailand

Headerafbeelding Nijldal en Torajaland Egypte
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Friesland, het Nijldal en Toraja-land

2024-thiers-1
Frankrijk
De kerk in Europa

GZB-Experience Frankrijk (1)

verhaal-hoelang-nog1
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Hoe lang nog?