Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Passie en ondernemerschap

hamburger

‘Ik kan goed hamburgers grillen. Daarmee stort ik geen €10.000 en ga ik ook niet het zendingsveld op."

Toch is Arjan de Knegt als ondernemer al jaren betrokken bij de GZB. Ik spreek hem in zijn bedrijfspand in Gouda, waar overal prachtige producten staan. Zijn bedrijf in relatiegeschenken zit midden in de drukte voor kerst. ‘Ik houd heel erg van gastvrijheid. Mensen verzorgen en blij maken’. Tijdens het personeelsfeest voor GZB medewerkers kwam dit verlangen goed samen met Arjans passie voor alles wat met eten en koken te maken heeft.

Jaren geleden raakt Arjan betrokken bij de GZB doordat zijn predikant, ds. Cees van Duijn, door de GZB werd uitgezonden. Later kwam hij door een vriendschap ook als ondernemer regelmatig bij de GZB. Het begon met het organiseren van een uitje voor het kantoorpersoneel, waarin Arjan al zijn passie voor gastvrijheid en het waarderen van mensen kon uiten en uiteindelijk zelf ’s avonds de hamburgers grilde. Arjan denkt tegenwoordig ook regelmatig mee met concrete vraagstukken binnen de organisatie die binnen zijn expertise liggen. Een indirecte manier van helpen past bij hem, hij wil graag dichtbij zichzelf blijven en werken vanuit zijn hart. Dingen mogelijk maken door zijn eigen expertise, zodat anderen weer stappen kunnen zetten. Arjan heeft ook een missie; iets van zakelijkheid en inzicht toevoegen aan mensen die alleen een idee hebben. Je hebt meer nodig dan alleen hart en passie, vindt hij. Als je dingen vanuit je hart doen combineert met een gezonde dosis zakelijkheid, is de kans op resultaat veel groter. Hij wil werkers van de GZB graag uitdagen om niet te klein te denken, maar uit te gaan van hun talenten en daarmee aan de slag te gaan.

Zijn betrokkenheid bij de GZB werkt ook de andere kant op en Arjan gelooft dat dit ook voor andere ondernemers waardevol kan zijn. De passie van medewerkers van de GZB werkt als een spiegel voor zijn eigen werken. Verhalen vanuit de wereldkerk dagen uit tot persoonlijke reflectie. Hoe spendeer ik mijn tijd, waar liggen mijn prioriteiten? Het verbreden van zijn blik, buiten de zakelijke wereld, helpt Arjan om persoonlijke relaties als zijn hoogste prioriteit te zien. En dat is iets dat doorwerkt in zijn bedrijf. Op de ochtend van dit interview was er net een memo verstuurd naar al zijn medewerkers. Ieder van hen kreeg vier pakketten van het cadeau waar ze dit jaar het meest trots op zijn als bedrijf, met de opdracht om ervoor te zorgen dat die pakketten goed terecht kwamen. En intussen stroomden de eerste ideeën daarvoor al binnen. God, mensen, betrokkenheid en passie. Dat is wat Arjan typeert, van waaruit hij ondernemer is én betrokken wil zijn bij de GZB.

"Verhalen vanuit de wereldkerk dagen uit tot persoonlijke reflectie."

De GZB loopt graag samen op met ondernemers, vanuit de overtuiging dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Wij hebben ondernemers nodig die zending van harte willen ondersteunen. Voor de ene ondernemer betekent dit een financiële bijdrage, voor anderen, zoals Arjan, juist het inzetten van hun expertise, passie en tijd. Op welke manier u ook bijdraagt, het levert ook altijd iets op. We inspireren u graag met verhalen vanuit de wereldkerk, nemen u mee op reis en zoeken gezamenlijk naar een manier om te ondernemen vanuit ons geloof.

Word Zendingsmaatje!

Ben je geïnspireerd door de verhalen uit de wereldkerk en wil je graag betrokken zijn? Word dan Zendingsmaatje van één van onze zendingswerkers en ondersteun ons werk!

Verhalen

Yaser
De kerk in het Midden-Oosten

Vluchtelingen Yasser en Media verspreiden Jezus’ liefde

prison-g1934bca2a_1920
De kerk in Afrika

Van gevangene tot student theologie

Preekvoorbereiding PICAM

Een taal spreken die ons samenbindt

Sixto Hernandez online event

Terugblik online GZB-event

De winnend groep uit La Grand Combe
De kerk in Europa

Sporten met jongeren en praten over het geloof gaan hand in hand

MockupMaison_DD_E13

Ontdek onze gloednieuwe website

TFC Eemnes

Een steentje bijdragen

Bulgarije
De kerk in Europa

Samaritaanse Vrouwen delen het Evangelie

Sixto Hernandez
De kerk in Latijns-Amerika

Hoop voor daklozen