Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

De kerk in Azië

Sponsorloop Veenendaal levert €23.000,- op

Opbrengst sponsorloop GAVE scholen Veenendaal  (met Huub Braafhart en Danny Schurink erbij)
Ruim 1.100 kinderen van de vier GAVE scholen in Veenendaal hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen voor hun leeftijdsgenoten in Pakistan. Ze namen deel aan een sponsorloop voor christelijk onderwijs in Pakistan. De totale opbrengst is maar liefst € 23.000!

Veel kinderen in Pakistan hebben het moeilijk. Hun ouders hebben vaak nauwelijks geld om hun schoolgeld te betalen. Ze steken zich er diep voor in de schulden en worden daardoor moderne slaven, die hun leven lang hard moeten werken in de steenfabrieken. Om deze vicieuze cirkel van armoede en slavernij te doorbreken, kwamen de kinderen van de GAVE scholen in Veenendaal graag in beweging zodat arme kinderen in Pakistan toch naar school kunnen.

Jaarlijks wordt door de diaconie van de Hervormde Gemeente Veenendaal een goed doel gekozen, waarvoor in samenwerking met de scholen van Onderwijsgroep GAVE gespaard wordt. Dit jaar is gekozen voor een project van Project 10:27, het diaconale programma van de GZB, zendingsorganisatie binnen de PKN. Met de opbrengst krijgen kinderen in Pakistan goed onderwijs en perspectief voor de toekomst.

Donderdag 13 april werd de totaal opbrengst officieel overhandigd aan Danny Schurink, relatiebeheerder bij de GZB. Hij was verrast door het prachtige eindresultaat en bedankte alle kinderen die zich hebben ingezet voor Pakistan dan ook heel hartelijk voor hun inzet.

Foto's: Overhandiging opbrengst actie voor Pakistan met daarop een aantal kinderen van de GAVE scholen, initiatiefnemer Huub Braafhart namens de diaconie van de Hervormde Gemeente Veenendaal en Danny Schurink, relatiebeheerder GZB
Over Project 10:27

De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf. Lees meer via de knop!

Project 10:27

Verhalen

Headerafbeelding Egypte verhaal De Wit
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Een haan in de kerk

verhaal-gods-liefde-1
Namibië
De kerk in Afrika

Gods liefde

Headerafbeelding fakkels sint jan frankrijk groot
Frankrijk
De kerk in Europa

Feest van Sint Jan: overgang en vernieuwing

Portretfoto Jiwan Nepal 1
Nepal
De kerk in Azië

Het Evangelie in Nepal

BANNER-2
Nederland

Teamuitje en afscheid Kees

Esther Visser
Thailand
De kerk in Azië

Kerkplanters in Thailand

Headerafbeelding Nijldal en Torajaland Egypte
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Friesland, het Nijldal en Toraja-land

2024-thiers-1
Frankrijk
De kerk in Europa

GZB-Experience Frankrijk (1)

verhaal-hoelang-nog1
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Hoe lang nog?