Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Sijmen en Annelies den Hartog

Verhalen delen en doorgeven

Predikantenochtend Jaap
Het verhaal van ds. Pieter Versloot uit Groningen maakte veel los op de predikantenochtend van de GZB op 8 september j.l. in Amersfoort. Bij het thema ‘Vertel, over de grote daden van God’ ging ds. Versloot in op het huidige levensgevoel in West-Europa, dat hij typeerde met het woord ‘versnelling’. 

Alles moet en gaat sneller in onze tijd en juist nu hebben mensen tijd en ruimte nodig om te vertragen, om hun verhaal te kunnen delen met anderen. Die ruimte om je verhaal kwijt te kunnen geeft ds. Versloot in het biechtspreekuur, elke week in de Martinikerk in Groningen. Daar is behoefte aan. De kerk is een plek waar verhalen van schuld en schaamte gehoord kunnen worden. ‘Hoe komt vergeving dan aan de orde en vragen mensen daar ook om?’, vroeg een van de ruim twintig aanwezige predikanten? Ds. Versloot: ‘Ik zeg altijd dat het Christus is die schuld en fouten wil vergeven en daar is zeker openheid voor’.

"De kerk is een plek waar verhalen van schuld en schaamte gehoord kunnen worden."

Naast ds. Versloot kwam ook zendingswerker Sijmen den Hartog uit Thailand aan het woord. Hij vertelde via een videoverbinding over het toerusten van ‘gewone christenen’ in Thailand om het Evangelie te delen met anderen. Sijmen: ‘Dat doen ze bijvoorbeeld door hun ervaringen met God te delen. Ik denk aan een vrouw die voordat ze christen werd er alles aandeed om het karma van haar overleden zoon te verbeteren. Ze ging daar erg onder gebukt. Toen ze christen werd, kwam Gods liefde en troost in haar leven. Dat veranderde alles en dat wilde ze graag aan andere mensen vertellen’.

In kleine groepen dachten de aanwezige predikanten en kerkelijke werkers verder na over de lezingen. Een van de predikanten zei: ‘Het gaat er vooral om dat we de ervaringen van anderen (in Groningen en Thailand vanmorgen) weten te vertalen naar onze eigen situatie!’.

Verhalen

Cesta Obnovy Leendert Wolters
De kerk in Europa

Cesta Obnovy in Most

Esther van der Knijff natuur Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Trouw

Verhaal Herman Meijer Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan

Vertelavond Jiwan

De levende evangelist Bharati vertelt

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog
De kerk in Afrika

Rare tijden en lange rijen

Familie Vrij groep Albanië
De kerk in Europa

Vuurtje

20221117 - Burcht
De kerk in Europa

Van Hus tot Havel

Elise Verschuure Deisse Fernández Leal
De kerk in Latijns-Amerika

Koken voor de kinderen

rsz_harriëtte_smit_nederlandse_jongeren_montauban
De kerk in Europa

Nederlandse scholieren ontmoeten Franse kerk